Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kartläggning! Här är de kungliga husdjuren

21 jul, 2019, 09:00 
AvMalin Falkengren
I de kungliga slotten finns många söta husdjur. Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har till exempel en hund som heter Brandie, men de är inte de enda som är riktiga hundfantaster.
Annons

Många kungahus har husdjur och de allra flesta har lurviga hundar som får springa fritt runt sina slott.

Norska hundar med spännande namn

I det norska kungliga slottet finns förutom slottets inventarier, fladdermöss, även de två hundarna Muffins Kråkbolle och Milly Kakao. De är två söta hundar med lockig päls som är av rasen Labradoodle. Milly Kakao är Muffins Kråkbolles mamma. När familjen var på skidsemester för något år sedan så tappade de bort honom på fjället, men lyckligtvis kom han tillbaka så de två hundarna förenades strax därefter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Norska kronprinsparet med sina två hundar.
Norska kronprinsparet med sina två hundar.

Svenska kungaparet har haft ett flertal hundar genom åren, men nuvarande hunden är femårige Brandie som är en bayersk viltspårhund. Brandie är född på nationaldagen och bor med kungen och drottningen på Drottningholms slott. Makalöst vilka vackra promenadvyer Brandie får se! Dessutom bor ju hunden i ett riktigt slott, det är förmodligen inte så dumt att vara kunglig hund!

Annons
Kungaparet med hunden Brandie.
Kungaparet med hunden Brandie.

Prinsparets hund Siri

Även prins Carl Philip och prinsessan Sofia är riktiga hundälskare och äger en liten hund. De skaffade gemensamt hunden Siri år 2013. Siri är en fläckig borderterrier och väldigt söt. Nu för tiden busar hon säkert runt på Villa Solbacken med prinsarna Alexander och Gabriel.

Carl Philip och Sofia med hunden Siri.
Carl Philip och Sofia med hunden Siri.

Även drottning Elizabeth har ett stort hjärta för hundar och speciellt hundar av rasen corgi. Genom åren har hon haft över 30 hundar. När hon var sju år fick hon sin första corgi och den fick namnet Dookie.

Annons
Drottning Elizabeth älskar hundar.
Drottning Elizabeth älskar hundar.
Drottning Elizabeth har älskat hundar sedan hon var liten.
Drottning Elizabeth har älskat hundar sedan hon var liten.

Kate fick en hund i 30-års present

När Kate fyllde 30 år fick hon en hund i present av William. Det var en söt cockerspainelvalp, en ras som Kate älskar. Hertiginnan är uppväxt med just den rasen och är väldigt förtjust i de hundarna. Hennes, eller ja, familjens hund heter Lupo och är nu älskad av alla i familjen i det brittiska slottet där familjen bor.

Annons
Familjen med Lupo.
Familjen med Lupo.

Mette-Marits son Marius har en hund

Här sitter Marius i gräset med en fläckig hund som ser ut att vara hans. Söt är den i alla fall! Och visst ser den ut att vara på ett riktigt busigt humör?

Marius

Söt hund i Monaco

Prinsessan Stéphanie av Monaco son Louis Ducruet har en jättesöt hund som han gärna och ofta lägger upp bilder på. Titta så söt han är i husses famn! Det var i september förra året som han köpte hunden och sedan dess har Pancake som hunden heter, bott i Monaco med Louis och hans flickvän. Gissningsvis så trivs nog hunden rätt bra i den härliga värmen i Monte-Carlo.

Annons

Söta lilla Pancake mår säkert prima där han bor bland palmerna och det underbart vackra blå havet längs den franska rivieran. Säkerligen går han långa promenader längs de rena gatorna i Monaco eller så springer han lös i naturen eller på de vackra ständerna. Kanske tar han en liten promenad in till grannlandet Italien eller Frankrike?

Marie-Chantals grekiska prinsesshundar

Marie-Chantal har flera hundar i sin familj. Hon och maken bor i London och där finns det många vackra naturplatser att rasta sina gulliga hundar i. Förutom de två bruna hundarna, finns även en lite svartvit liten hund som ägs av dottern Maria-Olympia. En riktig liten gulleplutt!

Annons

Så underbart söta hundar!

Annons

Grace är den nya danska hunden

Även i det danska kungahuset så finns där en hund som gör familjen lycklig. Det är Mary och Frederik som har en ny hund efter att Ziggy gick bort våren 2017 till familjens stora sorg. Hunden var drabbad av hemska sjukdomar, bland annat kronisk njursvikt, och i april 2017 blev Mary och Frederik tvungna att ta det tuffa beslutet att avliva henne. Men nu har turen vänt och nu finns där en annan hund i den danska kungafamiljen som nog gör både barnen och föräldrarna helt knäsvaga på nytt! Den nya kungliga hunden heter Grace och är inte det ett flott kunganamn, så säg!

Annons

Drottning Margrethes älskade taxar

I många år har drottning Margrethe haft taxar – en hundras hon verkar älska. Drottningen hade en tuff vinter år 2017 när först make Henrik gick bort och bara månader efter lämnade hennes ena hund Helike jordelivet.

Annons

Den lilla taxen Helike har funnits vis drottningens sida i 12 år. Men hunden var sjuk och i början av oktober 2018 beslutade Margrethe att avliva hunden så den skulle slippa lida och ha ont. Men drottningen är inte helt djurlös i sin sorg efter Helike, utan hon har två taxar kvar. Lilla Nelly som är knappt två år och prins Henriks hund Tilia.

Danska kungahuset aktiva på Instagram

“Drottning Margrethes äldsta tax Helike är död. Den korthåriga taxen har varit drottningens hund sedan 2006.”

Drottning Margrethe med en av sina taxar.
Drottning Margrethe med en av sina taxar.

Foto: TT

Annons