Kates föräldrar berömmer prins William

Det var inte bara prins William och Kate Middleton som stod i centrum denna dag, även Kates föräldrar fick tala med pressen för första gången.

Nu kommer de aldrig, precis som prins Daniels föräldrar, gå tillbaka att bara vara vanliga medborgare. Nu är helt plötsligt all världens media intresserade av dem. Idag ställde de också upp för sina allra första intervju tillsammans, Michael och Carole Middleton.

– Jag och Carole vill bara säga att vi är absolut överlyckliga att höra de har förlovat sig och ser fram emot bröllopet nästa år, sa Michael.

Fantastisk person

Han berättade också att de genom åren lärt känna prins William och de har naturligtvis bara gott att säga om honom:

– Prins William är en helt fantastisk person och vi tycker otroligt mycket om honom.  Tillsammans är de ett härligt par som man trivs tillsammans med.

Flygvärdinna

Kates föräldrar är vad britterna själva kallar “vanlig medelklass”, fast de har ändå jobbat sig upp i samhället och lär nu vara miljonärer. Men deras förfäder var ändå gruvarbetare och vanliga löntagare. Inga ärvda förmögenheter här inte. Carole arbetade tidigare som flygvärdinna och Michael var även han anställd inom ett flygbolag och det var tydligen på en flight som de bägge träffades för första gången.

Av Agneta Nisbeth

Foto: IBL

Läs även:

Prins William: Jag gav henne min mammas ring››

Prins William och Kate Middleton har förlovat sig››

Prins William på snabbvisit i Afghanistan››

Här kan ni se ett tv-klipp från CNN där paret talar med pressen››

httpv://www.youtube.com/watch?v=Dk6Uoa0kFqc