Kate Middletons beslut för att skydda Charlotte

Kate gör allt för att skydda Charlotte.

Kate Middleton tänker inte låta sina barn gå tillbaka till klassrummet nästa månad.
Slå på ljud

Kate Middleton har bestämt sig – hon tänker inte låta sin barn återgå till skolan.

Prins George, 6, och prinsessan Charlotte, 5, går vanligtvis båda två på skolan Thomas’s Battersea. Men sedan coronaviruset tog fart i Storbritannien har skolbarnen i landet hållits hemma. I stället har föräldrarna fått uppdraget att undervisa barnen.

Premiärministern Boris Johnson har gett signaler att skolorna kan komma att öppna igen nästa månad för vissa årskurser – och Thomas’s Battersea är en av de skolorna som planerar att öppna igen den första juni.

Ingen skolbänk för prinsen och prinsessan

Men både Charlotte och George väntas förbli hemma – tillsammans med lillebrodern Louis, 2.

Kate och prins William har bestämt sig tillsammans för att låta båda de större barnen återvända samtidigt. Charlottes årskurs är en av de som får tillåtelse att återvända – men inte Georges. Därför väntas båda barnen fortsätta vara hemma, rapporterar tidningen Express. Och att undervisa sina barn samtidigt som man sköter sitt eget jobb är inte lätt.

Kate och William har tidigare avslöjat att trots alla deras fördelar som föräldrar – gott om pengar, extra personal – har de ändå problem ibland med att göra barnen nöjda. Vid ett virtuellt besök till en välgörenhetsförening som prinsen engagerar sig i, började han prata om hur svårt det kan vara vid middagsbordet.

– Det beror på vad som står på bordet. Om föräldrarna serverar någonting som barnen älskar, så går middagsstunden som på räls. Men om du serverar någonting som de inte vill ha att göra med, då är det en helt annan historia, sa William.

Foto: TT