Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kate Middletons ilska mot frågan – journalisten hotades med utkastning

24 feb, 2022, 12:00 
Kate Middleton
Hertiginnan Kate Middleton fick en förbjuden fråga under sitt besök i Danmark.
Annons
10 unika bilder på Kate Middleton genom tidernaBrand logo
10 unika bilder på Kate Middleton genom tiderna

Hertiginnan Kate Middleton är just nu i Danmark för att officiellt besök. Hon är känd som en jordnära, sympatisk kunglighet – men ett ämne kan få henne att se rött. Och de danska reportrarna hade gett sig attan på konfrontera Kate med just den här specifika frågan.

Kate Middleton fick den förbjudna frågan

Prins Andrew är den stora skamfläcken i den brittiska kungafamiljen. Den brittiska pressen jagar honom med blåslampa, varje dag syns hans ansikte på nya skandallöpsedlar.

Ni känner säkert till fallet. En kvinna vid namn Virginia Giuffre trädde fram och berättade att Jeffrey Epstein använde henne som minderårig sexslav och förde henne till London. Där ska Jeffrey Epstein ha tvingat henne att ha sex med just Andrew – vilket prinsen själv förnekar.

Annons

När Kate skulle vandra med kronprinsessan Mary över Amalienborg Slotsplads hade journalisterna på plats fått strikta restriktioner. Så här skriver danska Ekstrabladet:

"Journalisterna hade på förhand blivit förvarnade och fått stränga besked om att de inte fick ställa frågor om skandalprinsen till hertiginnan. Den brittiska ambassaden hade till och med, rapporterar BT, hotat med att journalisterna skulle bli utkastade från presspoolen om man trotsade ordern", skriver Ekstrabladet.

Tidningens ställningstagande

Men de idoga danska reportrarna kunde inte hålla sig. Ekstrabladets utsände kastade fram två snabba frågor till Kate, som inte uppskattade innehållet i dem, milt uttryckt:

– Hertiginnan Kate? Hertiginnan Kate? Vad är dina tankar kring sexanklagelserna mot prins Andrew? Vad är dina kommentarer kring förlikningen?

Ekstrabladet tvekade dock aldrig att ställa frågan.

"Hade vi förväntat oss ett svar? Nej. Tycker vi att det i signalvärdets namn är vår plikt som kritiska medier att fråga? Ja", skriver tidningen.

Andrew och Virginia kom tidigare i februari överens om en förlikning.

"Han lovar att visa sin ånger för sin koppling till Epstein genom att stödja kampen mot den onda sexhandeln och genom att stödja dess offer", står det i domstolshandlingarna enligt People.

Det är av allt att döma en riktig monstersumma som Andrew gått med på att betala ut. Enligt Daily Telegraph rör det sig om ett belopp som överstiger 100 miljoner kronor.

Annons