Kate Middletons ord till nyblivna mamman

Kate pratade med en nybliven mamma.

Kate Middleton tog sig tid att prata med en nybliven mamma – nu avslöjas vad hertiginnan sa.
Slå på ljud

Nyblivna mamman Rebecca trodde inte sina ögon – just efter att hon fött sin son pratade hon med hertiginnan Kate Middleton!

Kate tog sig tid att prata med Rebecca och hennes partner John precis efter att deras lille son fötts på Kingston Hospital i södra London.

– Ett överraskningssnack med hertiginnan Cambridge efter två timmars sömn var overkligt! Hertiginnan frågade oss hur det kändes att få barn vid en sån märklig tidpunkt. Vår upplevelse på BB var att alla sköterskor gjorde det så normalt som möjligt – förutom maskerna då, säger Rebecca till Daily Mail.

Kates engagemang för mammorna

Kensington Palace skickade ett uttalande och berättade att Kate de senaste två veckorna har varit i kontakt med sjukhuspersonal för att prata om nyblivna mödrars upplevelser under coronaviruskrisen.

En av frågorna som Kate hade var:

– Vad är det största orosmomentet för mödrar och gravida?

Hon fick som svar:

– Det största problemet är att kvinnor är oroliga för att drabbas av covid-19, men också isoleringen efter födseln, att de måste isolera sig hemma, så de kan inte få lika mycket stöd från andra familjemedlemmar.

Kensington Palace publicerade också en video som visar Kate i samtal med den nyblivna mamman. Ta en titt på klippet nedan:

Kate vet hur det känns att bli mamma: faktum är att hon i helgen firade sin dotter Charlottes femårsdag, bland annat med nya fina bilder på lillprinsessan.