Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kate och Jetsun - mer lika än man kan tro!

11 nov, 2011, 08:07 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Bhutans ursnygga drottning, 21-åriga Jetsun Pema som gifte sig med kung Jigme, 31, för drygt en månad sedan har faktiskt mera gemensamt med den genombrittiska Kate – hertiginnan av Cambridge – än man kanske kan tro.

Jetsun upplevs ju onekligen som mera exotisk än Kate, sprungen ur detta lilleputtlilla bergsland mellan Indien och Kina som hon ju är, och det dessutom ur en kultur som dräller av drakar och korpar och heliga ting. Och som först nu anammat moderniteter som twitter och rap.

Annons

Tea & toast

Men skenet bedrar. Likheterna överbryggar olikheterna. För precis som Kate så kommer Jetsun från en burgen medelklassfamilj, älskar Londons puls och fläkt, och börjar dagen med en rykande “t&t ” – “tea and toast”.

Jetsun har fortfarande kvar ungflickslyan vid Harrods, och talar förstås en nära nog perfekt engelska.

Konsthistoria

Jetsun och Kate fastande också för konsthistoria båda två och har betyg i ämnet, och precis som Kate är Jetsun en inbiten jeanstjej privat. Bådas föräldrar har jobbat i flygbranschen. Jetsuns pappa Dhondrup var tidigare pilot hos Bahrain Air innan han utnämndes till guvernör i Bhutan, och Kates pappa Michael jobbade som steward och mamma Catherine som flygvärdinna hos British Airways.

Annons

Inte träffats

Sen drog de igång festfixar-firman Party Pieces, och tjänade multum på sina skräddarsydda prinsesskalas för rika småttingar, sina vimpelprydda riddartält och silverströsslade cupcakes. Ännu har inte Jetsun och Kate träffats, men lär inte sakna samtalsämnen när så sker. Om inte annat kan de jogga ihop, sportiga som de är…också.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures och IBL

Läs även:

Annons