Kate och Meghans första möte – efter makarnas bråk

Inför öppen ridå har Kate och William tydligt visat hur brytning blivit allt större mellan dem och prins Harry och Meghan. Nu tvingas de ihop av drottning Elizabeth.

– Vi tar olika vägar i livet just nu.

Orden är prins Harrys. Ord som ekar med betydelser mellan raderna. Ord som känns i magen.

Något har kommit mellan prinsarna Harry och William. En kil som verkar sitta så hårt att Harry till och med talar om den i en tv-sänd intervju. Syskonrelationen har börjat splittras, i en tid då de kanske behöver varandra som mest. Nu när de egentligen ska njuta tillsammans av de platser de kommit till i livet, efter en tuff uppväxt utan det stöd de borde fått.

Prins Harry har dessutom berättat att han och Will inte längre ses på samma sätt som tidigare, eller lika ofta. Men då och då händer det, vid vissa officiella sammanhang. Som i helgen, då bröderna möts tillsammans med sina fruar för första gången sedan i den 9 juni!

Kate och Meghan mitt i allt drama

Mitt i allt detta bråk har hertiginnorna Kate och Meghan hamnat. Något Meghan öppenhjärtligt berättat om i samma redan nämnda tv-intervju om hur hon saknat stöd i en svår tid som nybliven kunglighet.

– Väldigt få personer har frågat hur jag mår, avslöjar hon.

Men hur relationen mellan hertiginnorna ser ut privat vet ingen. När de ses verkar de däremot trivas tillsammans, och kanske är detta kommande event i kalendern viktig för dem alla. Via de officiella uppdragen tvingas bröderna ihop, att samarbeta och hitta tillbaka till varandra.

Harry och Will tvingas ihop

Anledningen till den nya träffen mellan de båda paren är en nysläppt programpunkt. Under inte bara en, utan tre dagar, kommer vi få se hela gänget samlat. Redan den 9 november kommer de att hedra alla de som kämpade under första världskriget. Royal Albert Hall kommer att fyllas till brädden med kungligheter. Drottning Elizabeth, prinsparet Charles och Camilla, prins Edward och hans Sophie samt prinsessan Anne. Och så självklart prinsparen Kate och William samt Harry och Meghan. Dagen efter kommer hela denna kungliga hord samlas under en minnesceremoni, anordnad av samma anledning vid Londons krigsmonument The Cenotaph. Dagen efter fortsätter de högtidliga uppdragen.

– Vi kommer alltid vara bröder. Även om vi befinner oss på olika vägar i kivet kommer jag alltid finnas där för honom, berättar prins Harry.

Låt oss hoppas att uppdrag som dessa, där paren tvingas ihop, utmynnar i att den relation som tidigare funnits mellan bröderna hittar tillbaka igen. Och kanske kan Kate och Meghan. Två kvinnor som på olika sätt vet hur viktig familjen är.

Foto TT