Kate och William avslöjar varför de gjorde slut 2007

Idag är prins William och Kate lyckligt gifta och har tre söta barn. Men under 2007 gick paret skilda vägar, nu vet vi varför.

De gifte sig och så levde de lyckliga i alla sina dagar. Men innan dess då? William och Kates kärlekssaga har inte varit spikrak. Visst blommade den som aldrig förr från 2002 fram till slutet av 2006. Men plötsligt chockades världen, paret hade gjort slut och de ville inte uttala sig om varför. Fram tills nu.

Efter över fyra års dejtande var det en oenighet kring ett nyårsfirande som kom emellan Kate och William. Det skriver tidningen InStyle. I slutet av 2006 bjöd nämligen Kates familj in William för att fira nyår hemma hos dem. Han tackade ja och allt var frid och fröjd. Sedan drog William tillbaka sitt ja-svar för att fira helgen med drottnings Elizabeth och familjen i Sandringham, enligt tradition.

Tyvärr var inte Kate välkommen till Williams firande, de var ju vid tillfället inte gifta än. En intressant detalj är dock att Meghan Markle däremot blev inbjuden att delta i firandet innan hon och prins Harry gift sig.

Oenigheterna kring firandet i kombination med parets långdistansrelation och den allt intensivare mediebevakningen av Kate gjorde att paret gick skilda vägar, men bara under några månaders tid.

Läs mer: Färgen Kate aldrig någonsin burit – kan du gissa vilken?

Som vi alla vet blev det slutligen bröllop för Kate och Will.

Som vi alla vet blev det slutligen bröllop för Kate och Will.

Efter att paret hade återförenats och förlovat sig var de redo att berätta om uppbrottet.

– Du ska inte tro på allt som står i tidningarna, men när det kommer till vårt uppbrott så är det faktiskt sant, säger William till UK press association, rapporterar ABC News.

Will fortsätter:

– Vi var båda väldigt unga, vi gick på universitet och försökte båda hitta oss själva och växa upp på egen hand. Vi behövde nog bara lite tid var för sig och det visade sig vara ett framgångsrecept.

Även Kate uttalar sig om deras uppbrott i intervjun.

– Just då var jag inte så nöjd med det beslutet, men det gjorde mig faktiskt till en starkare person. Du får reda på saker om dig själv som du kanske inte hade insett. Jag värdesätter verkligen att jag fick den tiden för mig själv, även om jag inte insåg det då.

Läs mer: Kate och William visar kärleken öppet – se härliga bilderna

Foto: Stella pictures