Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kate och William flyttar – beslutet med barnen

25 mar, 2024, 11:00 
Prins William och prinsessan Kate har lämnat Adelaide Cottage.
Annons
7 föräldratips från Kate och William!Brand logo
7 föräldratips från Kate och William!

Hela världen har varit oroliga för prinsessan Kates hälsa, efter att hon i mitten på januari genomgick en omfattande magoperation på London Clinic i centrala London.

Under fredagen kom det trista beskedet att hon drabbats av cancer. I ett klipp berättade Kate själv om hälsoläget:

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer.

– Mitt team bestämde då att jag skulle genomgå förebyggande kemoterapi, och jag är nu i ett tidigt stadie av den behandlingen. Det här kom såklart som en stor chock, och William och jag har gjort allt vi kan för att smälta och hantera detta privat, med tanke på vår unga familj.

Annons
Prins William och prinsessan Kate
Prinsessan Kate berättade i ett videoklipp på fredagen att hon drabbats av cancer.SplashNews.com

Kates vädjan: ”Behöver tid”

Det är inte känt vilken cancerform Kate har, men hon har nu påbörjat cellgiftsbehandling och kommer att vara sjukskriven från sina kungliga uppdrag en tid framöver.

I videomeddelandet berättar Kate vidare att hon och familjen önskar att bli lämnade i fred under behandlingen.

– Att ha William vid min sida är en stor trygghet, och försäkran. Det är också den kärlek, stöd och vänlighet som visats av så många av er. Det betyder så mycket för oss båda. Vi hoppas att ni kommer förstå, att vi som familj, kommer behöva tid, utrymme och privathet medan jag slutför min behandling.

Annons

Kate och William flyttar

Till vardags bor prinsfamiljen i Adelaide Cottage, en nästan 200 år gammal villa som bara ligger ett stenkast från Windsor Castle, men har nu bestämt sig för att byta bostad.

Enligt Daily Mail så bor Kate och familjen i stället i deras hem Anmer Hall där hon, prins William och barnen kommer att försöka ”avskärma sig från omvärlden” under behandlingen.

Traditionellt är familjen med varje år vid påskgudstjänsten i St George's Chapel, något som de inte kommer att göra i år.

Prins William och prinsessan Kate
Kate och William har flyttat från Adelaide Cottage och bosatt sig i Anmer Hall.SplashNews.com

Foto: TT

Annons