Kate och William kämpade mot vågorna

kate

Man blev tvungen att skjuta fram tävlingen en hel dag på grund av dåligt väder, men igår satte den äntligen igång med Kate och prins William vid rodret.

Den stora årliga välgörenhetsregattan King’s Cup i Cowes tog fart igår utanför Isle of Wight. Självklart tävlade både prins William och Kate, dock med var sin båt.

Kate fick verkligen kämpa mot vågorna. Tävlingen skulle egentligen ha gått av stapeln på fredagen, men på grund av dåligt väder med åska, regn och stormvindar tvingades man flytta regattan till torsdagen.

William

Prins William hade lika fullt upp på sin segelbåt, men eftersom han precis som hustrun är vana seglare så gick det ändå bra, trots att vindarna tog i rätt bra. Men så ska det väl vara om man befinner sig på en segelbåt…

kate

De bägge kungligheterna var naturligtvis perfekt klädda för uppdraget, shorts och en rejäl jacka som klarade både vind och vatten.

Inviger tävlingarna

Kensington Royal skriver på Instagram “Nu är det tävlingsdags och hertigparet av Cambridge inviger tävlingarna med den första regattan för King’s Cup”

Kate
Kate och William

De berättar också att intäkterna går till åtta olika välgörenhetsstiftelser som Kate och prins William har valt ut själva.

Med sig under dagen har de också sex stycken olika kändisar som alla kämpar på ute på havet för att vinna tävligen men också samla in pengar till välgörande ändamål.

Egentligen befinner sig både Kate och prins William på semester, men för detta årliga evenemang ställde upp ändå!

Kate och William

Se parets egna bild från tävlingen:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: