Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kate oroar sig för att hennes baby ärver dyslexin

19 dec, 2012, 09:06 
Annons
Kate berättar om graviditeten under ett offentligt tal.

Kate är rädd att hennes baby ska ärva dyslexin som finns i hennes släkt. 

Dyslexi är ärftligt, sägs det. Nu berättar brittisk press, att Kate är rädd att barnet – eller barnen – hon bär kan bli ordblinda – precis som hennes lillebror.

Nervöst

Hertiginnan av Cambridge och prins William gifte sig den 29 april 2011 i Westminster Abbey inför många gäster och flera miljoner tv-tittare. Brudparet var rejält nervösa. Men det fanns en person till som kanske var ännu mer pirrig inför den stora begivenheten.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
James Middleton är bror till Kate

Läsa högt

Kates bror, James Middleton, skulle nämligen läsa en bibeltext , och eftersom han är ordblind, var det inte helt lätt. Det berättar Kates lillebror i en intervju med Daily Mail.

Bröllopskyssen mellan prins William och Kate

Fonetisk skrift

– Jag var tvungen att skriva om hela texten till fonetisk skrift för att lära mig den, berättar James Middleton. På så vis kunde han utföra den skräckinjagande uppgiften.

Annons

Spelar ju ingen roll

– Det spelade ju egentligen ingen roll egentligen, om jag skulle läsa högt i en liten kyrka eller Westminster Abbey – det var ju jag som bror, som skulle läsa för min syster och hennes man vid deras bröllop. Och jag ville gärna göra det bra, säger James.

Hela kungafamiljen samlad på den officiella bilden från Kate och Williams bröllop

Kates bror är ordblind

James Middleton fick officiellt diagnosen ordblindhet som 11-åring, men familjen insåg långt tidigare att något inte stod rätt till.

–  Jag pratade väl, men det tog mig längre tid att förstå enkla saker – som stavning, säger han i intervjun.

Annons

Företagare

Men det gick ju bra för prins Williams svåger trots läs- och skriv-svårigheterna. I dag driver James Middleton företaget ”Cake Kit Company” och ”Nice Group”, som säljer specialgjorda bakverk.

Här ser vi Kates bror James Middleton tillsammans med prinsessan Beatrice

Orolig

Men prins Williams hustru sägs vara orolig för att deras barn ska bli dyslektiker. Kates oro är befogad. Hon är ju inte ensam om att misstänka att det finns risk för att det blivande barnen kan få diagnosen dyslexi. Prinsessan Beatrice, prins Williams kusin, är dyslektiker. Vår svenska kronprinsessa har som bekant länge kämpat med sin dyslexi, liksom prins Carl Philip.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs mer:

Annons