Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kate på dubbla uppdrag i helgen

10 nov, 2014, 13:35 
Agneta Nisbeth
Annons
kate-william-ao

Hertiginnan Kate är på bättringsvägen. Från att ha varit sängliggande i akut gravidillamående har hon i helgen gjort två officiella framträdanden.

I lördags reste hon och William till Wales för att vara med när 50-årsjubilerande oljeraffinaderiet Valero Pembroke. Kate var klädd i en babyblå kappa från Matthew Williamson och för första gången kunde vi skymta en liten babybula.

kate-3-ste

Kate var väldigt populär, både barn och vuxna ville prata med henne.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kate-1-ste

På plats i Wales, tillsammans med personalen, utanför oljeraffinaderiet Valero Pembroke.

Trots blåst och regn hade en hel del människor samlats för att få se hertigparet och både William och Kate tog sig tid att hälsa och prata med ortsbefolkningen.

kate-camilla-ste

Prins Charles maka Camilla och Kate hedrade stupade soldater under söndagen.

Annons

I söndags deltog Kate sedan i hedrandet av landets stupade soldater under Hågkomstens dag, eller “Remembrance Sunday” som det heter. Medan drottning Elizabeth la ner en krans vid kenotafen i Whitehall i London samlades nationen för två minuters tystnad.

elizabeth-ste

Drottning Elizabeth lade ner en krans.

elizabeth-philip-ste

Drottning Elizabeth och prins Philip i första ledet, bakom ser vi prins William och prins Charles.

Annons

Stunden präglades av stort allvar och stämningen var extra högstämd eftersom det i år är 100 år sedan Första Världskriget bröt ut. Kate stod tillsammans med hertiginnan av Cornwall och Sohpie av Wessex på åskådarplats medan drottning Elizabeth, prins Philip, prins Charles och prins William la ner kransar av vallmo som symboliserar hågkomsten.

sophie-ste

Sophie av Wessex, prins Edwards hustru, på balkongen.

william-kate-2-ste
Annons

Enligt Daily Mail är Kate i 15:e graviditetsveckan och från och med nu meddelar brittiska hovet hertiginnans framtida åtaganden bara några dagar i förväg.

kate-2-ste

En glad Kate ute på uppdrag igen.

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures och All Over Press

Se film från dagen här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=TSOHZqoCoF0

Annons