Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kate rasar mot Harry – vägrar hjälpa till efter händelsen med William: ”Sårad”

27 okt, 2023, 16:00 
Prinsessan Kate har gett upp – vill inte längre hjälpa prins Harry in i värmen igen.
Annons

Beskedet slog ned som en bomb och lämnade en kungafamilj i spillror. När prins Harry och Meghan Markle packade sina väskor och flyttade till USA var det också med vetskapen om att det skulle vara svårt att reparera den frosta relationen.

7 saker du inte visste om hertiginnan KateBrand logo
7 saker du inte visste om hertiginnan Kate

Det har inte blivit bättre med tiden. Harry och Meghan har talat friskt om sina upplevelser i det brittiska kungahuset och prinsen har i boken ”Den Andre” berättat om hur hans och Meghan relation lett till konflikter med brodern prins William.

”Han grep mig i kragen och slog mig till marken. Jag landade på en hundskål som gick sönder under mig. Jag kände hur bitarna skar in i mig. Jag låg där omtöcknad en stund. Sedan reste jag mig och sade till honom att gå därifrån”, skriver Harry i boken.

Prins Harry
Prins Harry är inte speciellt populär efter att ha uttalat sig negativt om brodern prins William.

Kate rasande på Harry

Samtidigt har det funnits en förhoppning om försoning. Där har prinsessan Kate spelat en avgörande roll och ska ha agerat som någon slags fredsmäklare mellan prinsbröderna.

Annons

Men nu har även hon tröttnat på Harrys beteende. Kungaexperten Jennie Bond säger till The Sun säger att Kate inte längre är intresserad av att lappa ihop relationen och tycker att det hela gått för långt.

– Catherine blev djupt sårad av en del saker som Harry sagt om henne, särskilt det han sa i sin bok. Tyvärr är skyttegravarna så djupa att ingen av sidorna är beredda att ta kontakt eller göra det första draget. Jag kan inte se att sprickan lagas någon gång i närtid.

Prinsessan Kate
Kate har fått nog av Harrys beteende.

”Förolämpad och sårad”

Jennie Bond tror att Kates vilja att föra samman William och Harry har med henens uppväxt och värderingar att göra – och i samband med prins Philips begravning för två år sedan lyckades hon också med den bedriften.

Viljan att bygga broar raserades när Harry även skrev negativt om Kate i boken och bland annat anklagade henne för att ha blivit ”äcklad” när Meghan använde hennes läppglans.

– Jag tror att hon kommit till vägs ände, där hon känner att hon måste ta ett steg tillbaka. Det har gått för långt och hon är upprörd, sårad och förolämpad.

Foto: TT

Annons