Kate såg på när prins William blev Knight Of The Thistle

Under torsdagens samlades den brittiska kungafamiljen i St Gilesrs Cathedral i Edinburgh för att se prins William ta emot Knight Of The Thistle.

Mer pompa och ståt från det kungliga Storbritannien, denna gång från Skottland.

Drottning Elizabeth och Kate samt stora delar av kungafamiljen fanns på plats i torsdag när prins William tog emot Knight Of The Thistle i St Gilesrs Cathedral i Edinburgh där ett hundratal gäster hade samlats.

Kates kläder

I de brittiska tidningarna man läsa om William som “Prince William, Earl of Strathearn” och vad som hände under dagen, men det som ändå debatteras mest är – som vanligt – hans hustru hertiginnan Catherines kläder.

Ljusgult

Denna gång hade Kate, enligt Daily Mail, valt att klä sig i en ljusgul outfit från Emilia Wickstead med hatt och skor med höga klackar. Vi såg även prins Philip och prinsessan Anne på plats i kyrkan.

 

På väg in i kyrkan

Drottning Elizabeth ses här på väg in i kyrkan för den högtidliga ceremonien. Man kan inte annat än att beundra den 86-åriga drottningen, det har onekligen varit ett intensivt år för henne, men hon ser lika pigg och energisk ut som vanligt.

Läs mer om Order of the Thistle här – extern länk till Wikipedia.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Kate och William – tennisfantaster››

Drottning Elizabeth åter i London››

Drottning Elizabeth besöker Nordirland››

Kate måste nig för Beatrice och Eugenie››