Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

”Kate ser ut som hon vill fly!” – 3 kungliga familjebilder som har blivit snackisar

09 jul, 2019, 17:00 
De flesta kungliga familjebilder ser ut precis som de ska. Men så finns det några som... vi undrar lite över. Se dem här!
Annons

Hur är stämningen i den brittiska kungafamiljen? Det är frågan efter att gruppbilden från lille Archie Mountbatten-Windsors dop på Windsor Castle har nått omvärlden. Den är tagen i The Green Drawing Room och har fått de brittiska medierna att gå i spinn.

Det är kroppsspråksexperten Judi James som har granskat bilden på uppdrag av Daily Mail och hennes bedömning är att Kate antingen känner sig obekväm och därför omedvetet sitter lätt framåtlutad, redo att fly. Eller att hon håller tillbaka, för att inte stjäla uppmärksamhet från dagens huvudpersoner.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Detta samtidigt som Meghan skapar ett avstånd till sin svägerska Kate genom att luta sig mot prins Harry. Resultatet? Ett tomrum, eller ska vi säga gap, som fått många att undra.

Familjebilden från Archie Mountbatten-Windsors dop.
Huvudpersonen Archie, två månader gammal och färsk sjua i den brittiska tronföljden. Samt lyckligt ovetande om uppståndelsen kring hans dopbild.

Jämför man med den här gruppbilden, från prinsessan Charlottes dop, så ser man skillnaden:

Annons
Familjebilden från prins Louies dop.
Här sitter alla rakt. Och här var det Harrys och Meghans tur att stå längst ut på kanten.

Och sedan var det ju det där med prinsessan Dianas örhängen. De som hon bar när prins Harry döptes. Nu dinglade de inte i Meghans örsnibbar som man skulle kunna tro, utan i Kates.

Kate i samma pärlörhängen som prinsessan Diana bar när prins Harry döptes.
Satt Diana-örhängena på rätt person?

Fler kungliga familjebilder som har blivit snackisar:

Familjebild nummer två är tagen inför prins Joachims 50-årsfirande i maj. Den visar honom tillsammans med hustrun Marie och alla fyra barnen hemma i villan på Emiliekildevej i Gentofte, strax norr om Köpenhamn. Men sex personer i tresitssoffan blev rätt trångt, så de fick maka ihop sig ordentligt. Kanske är det därför som prinsessan Marie har lagt armen på sin styvson prins Nikolais ben? Eller är det bara ett sätt att skapa samhörighet i bilden?

Annons
Prins Joachims familj hemma i soffan.
Handen som hamnat fel?

Hur som helst en detalj som har väckt viss uppmärksamhet och en del roade kommentarer i den kungliga världen.

Kungafamiljen och tändsticksasken

Men vi har ju ett härligt exempel här hemma också. Titta bara på den här familjebilden från kungens 60-årsdag år 2006. Och titta i det nedre högra hörnet – på tändsticksasken.

En tändsticksask på golvet framför kungafamiljen på kungens 60-årsdag.
Kungafamiljen uppradad i Prinsessan Sibyllas våning, på väg till den stora galamiddagen på Kungliga slottet.

Varför ligger den där?!

Annons
En tändsticksask på golvet vid familjefotograferingen på kungens 60-årsdag.
Ett oväntat gästspel på intarsiaparketten.

Svaret är ganska enkelt: den ska helt enkelt ha hjälpt till att markera var kungafamiljen skulle stå. Men vi kan i alla fall konstatera att allt inte är så perfekt välregisserat i de kungliga salongerna som man skulle kunna tro. Inte ens vid viktiga kungliga familjefotograferingar.

Och undrar du varför kungen ser aningen bister ut på bilden, så berodde det på att han är en mycket punktlig man. Och just den här kvällen slumpade det sig så att damerna i familjen inte var helt klara med tillpiffningen i tid, och han blev tvungen att vänta in dem. Därav hans något barska blick!

Foto: TT, Steen Brogaard/Kongehuset.dk

Annons
Annons