Kate utan uppdrag - väljer att bli hemmafru

Nu börjar Kates nya liv! Och det är hemmets härd som kommer att vara prinsessan Catherines domäner under en ganska lång tid framöver.

Det lär bli ett och annat kungligt uppdrag, men det brittiska hovet har varit försiktiga med att lasta på Kate för många uppdrag. Man vill låta henne landa i sin nya roll först. Den mesta tiden kommer det nygifta paret istället att tillbringa på den rätt ensliga ön Anglesey i norra Wales där William har sin bas.

Prins William har drygt två år kvar på sin militära utbildning. Och under den tiden blir de kvar på ön, i sin lilla vitkalkade stuga som de hyr för runt 7 500 kr i månaden. Medan William kämpar på vid helikopterbasen tar Kate hand om markservicen.

– Kate har alltid velat vara ett stöd för William. Hon gillar att laga mat och hon är väldigt duktig på inredning. Kate tycker att det har varit väldigt kul att få deras stuga hemtrevlig, berättar en källa för Daily Mirror.

Kate och William uppges vara väldigt nöjda med den rätt isolerade tillvaron på ön, här får de ha sitt privatliv i fred. Och de sköter sitt hushåll helt själv – den enda personalen på plats är livvakterna.

– De kan göra helt normala saker på Anglesey. Ta en promenad, strosa i snabbköpet och ta en drink på den lokala puben.

Av Camilla Spjuth Palve

Läs även:

Bröllopstårtan var dekorerad med 900 blommor››

Första dagen som gifta››

Här hittar ni alla artiklar om bröllopet i London››