Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Kates beslut för Charlotte på begravningen – detaljen i smycket avslöjar hemliga gesten

<span class=" t41" data-lab-text_size_desktop="41">Kates beslut för Charlotte på begravningen – detaljen i smycket avslöjar hemliga gesten </span>

Mor och dotter hyllade drottning Elizabeth inför hennes sista vila.

Elizabeth begravs i London – britternas sorg
0:50

Efter reklamen: Elizabeth begravs i London – britternas sorg

(0:50)

Slå på ljud

Det var knappt ett öga torrt när familj, kungligheter och statsöverhuvuden från hela världen samlades i Westminister Abbey, för ett sista farväl av älskade drottning Elizabeth.

Utanför väntade över en miljon människor, som alla var där för att hedra den älskade monarken som nu lagts till sin sista vila.

En tung dag, milt sagt, för världen men självfallet främst för familjen. På bilder från dagen har flera av dem synts brista ut i gråt. Men det har också gått att skymta detaljer som inte varit de mest uppenbara.

Prinsessornas hyllning till drottning Elizabeth

Kate, prinsessa av Wales, och dottern Charlotte valde nämligen att bära varsitt smycke av sentimentalt värde, för att hylla drottningen.

Charlotte matchade sin mamma Kate med sin svarta hatt och svarta klänning – och även de flesta andra kvinnor under begravningen. Klädkoden var strikt, men det fanns ändå utrymme för personliga detaljer.

Kates fantastiska smycken som en gång var drottning Elizabeths.

ROTA

Kate smyckade sig med drottning Elizabeths favorit – pärlörhängen, samt den trendiga japanska fyrsträngade pärlchokern, precis som på prins Philips begravning. Smyckena ägdes av drottningen en gång i tiden, och bars av Kates framlidne svärmor prinsessan Diana, vars titel Kate nu även ärvt.

Charlotte hakade på sin mamma, och välde även hon att hylla sin gammelfarmor med ett alldeles särskilt smycke – en hästko-brosch prydd med diamanter. Drottning Elizabeth älskade nämligen djur, och framför allt hästar som var en av hennes allra största passioner i livet.

Så fint!

Charlotte hyllade sin gammelfarmor med hästbroschen, drottningens favoritdjur.

ROTA

Foto: TT