Kates djärva modeval hyllas av experter

Kate i blått

Kate har verkligen gjort en kunglig come-back efter mammaledigheten. I veckan spred hon glamour i en klänning vi har sett förut. Men vad gör det? Vi gillar ju återanvändning!

Det tog inte lång tid för Kate att glida rakt in i rampljuset efter sin mammaledighet och göra succé med sin stil.

– Återigen når hon nya höjder av modeperfektion, skriver Vanity Fair.

Hertiginnan Catherine Jenny Peckham

I förra veckan kunde vi se henne i den hyllade, turkosa spetsklänningen av favoritdesignern Jenny Packham. Återanvändning är populärt i kungahusen runt om i Europa och hertiginnan Catherine är mån om att inte slösa allt för mycket med apanaget.

När hon och prins William deltog i Tusk Conservation Awards spred hon kunglig glans i den vackra aftonblåsan med djup v-ringning och ljuvligt fall.

hertiginnan Catherine turkos spetsklänning

Kate bar samma skapelse av  Jenny Packham våren 2012 till eventet ”Our Greatest Team Rises concert” som ägde rum i London’s Royal Albert Hall för att uppmärksamma nedräkningen inför sommar-OS. Olympic Games.

hertiginnan Kate Middleton klänning

Tro det eller ej, men den här vågade kreationen är egentligen perfekt till bröllop och finns i gräddvitt. Det är en mycket populär brudklänning med en nätt prislapp på 50 000 kronor.

Egentligen är det djärva dekolletaget lite väl djupt för en brud som ju enligt traditionen ska se en aning oskuldsfull ut, men tiderna förändras och kvinnor gör som de vill. Konventionen luckras upp även i kungliga kretsar. Men undra vad regenten Elizabeth II anser om Kates klänning? Är den passande nog för en blivande drottning?

Romantisk spets

Jenny Packham-plagget hör till modeskaparens vårkollektion 2012. Den blev en succé direkt med sin romantiska spets, korta ärmar och tuffa skärpet dekorerat med pärlor. Kjolen är i chiffong, som ju är ett mycket följsamt material och gör sig perfekt på modellsnygga Kate.

Kate i turkos Jenny Packham-klänning

Sedan mammaledigheten slutade har Kate imponerat. Vi har sett henne i smickrande cerise när hon var gäst på prinsessan Eugenies bröllop i oktober.

Kate och William på Eugenies bröllop

Hon har också hunnit visa upp sig i en modern Erdem-klänning.

Kate i erdem

Den här eleganta, stilrena blå klänningen från designern Jenny Peckham såg vi nyligen på Kate. Den bar hon även 2016 i Kanada med beige skor och en väska i brunt. Återanvändning igen!

Kate i blå klänning

Kate har också gjort comeback efter mammaledigheten i vardagskläder som den här svarta polon som ju var perfekt att använda som  tennisplagg.

Kate Middleton i svart

Läs mer: Kronprins Frederik avslöjar: ”Det var här som Mary sa ja!”

Foto: TT