Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kates familj har flyt i affärerna

22 dec, 2011, 08:03 
Agneta Nisbeth
Annons

När Kate gifte sig med prins William, blev hon inte bara en av världens mest beundrade och omtalade kvinnor. Det ökade också Storbritanniens BNP!

Kates mamma Carole Middleton – som ni ser på bilden här intill – driver som bekant ett partyföretag som tillhandahåller allt som behövs för stora och små fester, mest för barn. Det har varit en näringsgren som haft nedförsbacke i takt med de sämre ekonomiska tiderna, men i år har antalet nystartade företag i branschen stigit med 55 procent!

Annons

Klirrade i kassan

Det är många som har blivit inspirerade av framgångsrika Carole, som för tio år sedan hade tio anställda och numera håller trettio fullt sysselsatta. Många kvinnor väljer att gå i hennes fotspår och partyföretag har susat upp på 16:e plats bland de verksamheter som startats av just kvinnor. Redan vid Kates och Williams förlovning förra november plingade det till ordentligt i kassan på Carole Middletons företag Party Pieces. Besökarna på hemsidan fyrdubblades och antalet som sökte på företagets namn på Google gick upp 25 gånger.

Ny bok

Verksamheten började i liten skala 1981 när Carole väntade Kate och inte längre kunde jobba som flygvärdinna. Och hon har inte fått något gratis. Hon har själv berättat att hon fått slita nästan dygnet runt och än kan hon inte vila på sina lagrar. Och än mer lär det bli att göra när hennes andra dotter Pippa nästa år kommer ut med sin bok om hur man blir den perfekta värdinnan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures och faksimil Party Pieces

Läs även:

Annons