Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kates förtvivlan efter pengakrisen – tvingas sälja allt: "Misslyckats"

19 maj, 2023, 14:02 

Ett dystert besked från Storbritannien.

Annons

Prinsessan Kate lever ett liv som taget ur sagorna. Den "vanliga" tjejen som växte upp i Bucklebury blev plötsligt hela Storbritanniens prinsessa!

Men trots ett liv i överflöd finns det bakslag. Nu tvingas hennes föräldrar ge upp en kär ägodel – pengarna räcker inte till.

Hovet: Så mår Leonore nu • Victorias otroliga glädjebesked • Kungens comeback efter sjukdomen – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Hovet: Så mår Leonore nu • Victorias otroliga glädjebesked • Kungens comeback efter sjukdomen – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Prinsessan Kates familjeklenod – historian bakom

Ja, prinsessan Kate var kanske inte riktigt som vem som helst. Tack var föräldrarna Michael och Carole Middleton hade hon en ganska flådig uppväxt. Se bara på hennes skolgång, Wiltshire’s Marlborough College, som uppges kosta drygt en halv miljon per år.

En stor del av pengarna kom från föräldrarnas egna, mycket framgångsrika, företag. Party Pieces, som det heter, grundades 1987. Det är en webbshop som säljer festprylar som ballonger och vimplar.

Annons

– 1987 hade jag två små barn och var gravid med min son, James. Vi hade kommit tillbaka till Storbritannien efter att ha bott utomlands och jag var mamma på heltid. Jag ville inte missa mina barns uppväxt, så jag funderade på att starta eget företag, har Carole sagt.

Prinsessan Kates föräldrar tvingas sälja familjeföretaget

Företaget blev som sagt en succé, och har dragit in rejält med stålar. Även barnen James, Pippa och såklart Kate har hjälpt till med familjeföretaget.

2019 rapporterade tidningen Express att Party Pieces var värderat till nästan 400 miljoner kronor.

Men nu kommer ett dystert besked. Föräldrar har tvingats sälja sitt älskade livsverk, efter att det hotades att gå i konkurs.

"I torsdags fick de sälja, efter att ha misslyckats med att avvärja insolvens." Skriver norska Se och Hör. Det innebär att de inte kunnat betala sina skulder.

Ett oerhört trist besked till prinsessan Kate, som ju varit med och byggt upp företaget. Dessutom ska det ha varit hon som inspirerat mamma Carole till att starta Party Pieces, som nu får leva vidare i någon annans händer. Det ska ha varit när hon letade efter party-dekorationer till Kates 5-års kalas som idén om den egna verksamheten slog henne.

Prinsessan Kates föräldrar på kröningen av kung Charles
Kates föräldrar på kung Charles kröning.

Foto: TT

Annons