Kates hemliga knep för förlossningen väcker reaktioner: "Blir ledsen när jag hör det"

Kate Middleton hade en tuff förlossning när sonen George föddes.Men då tog hon till en ny och kontroversiell metod: hypnobirthing.

Prins Williams och Kates förstfödda son, prins George, var efterlängtad. När han kom jublade hela Storbritannien – nu hade landet en tronarvinge i den nya generationen!

Kate om tuffa tiden

Kate, William

Hela fina familjen på Trooping of the colour!

Men bakom varje familjetillkomst finns en kvinna som tappert kämpat sig igenom först en graviditet och sedan en förlossning. Kate Middleton har i en ny podcastintervju berättat om sin tid som gravid.

– Jag mådde väldigt illa på morgonen, så jag tillhörde inte den lyckligaste kategorin av gravida. Det var definitivt en utmaning. Jag åt inte det jag borde äta och min kropp lyckades ändå hämta kraft ur min kropp och skapa ett nytt liv, säger Kate enligt sajten Royal Central.

Kate använde hypnobirthing

Kate avslöjar också att hon använde sig av en speciell metod under sin förlossning. Metoden går under namnet “hypnobirthing” och innebär att den födande kvinnan försätter sig i ett slags självhypnos för att kunna koppla bort yttre faktorer och minska stressen.
– Det var genom detta som jag insåg hur sinnet kan styra kroppen, för jag behövde testa allt. Jag tänker inte säga att William stod där och körde mantran, för det gjorde han inte, det bad jag inte om, men det var något jag ville göra för min egen skull. Det var otroligt mäktigt, säger Kate.

Metoden väcker debatt

Metoden är dock ganska kontroversiell. Daily Mail har pratat med småbarnsmamman Lynn, som inte alls delar Kates erfarenheter av hypnobirthing. Hon testade samma teknik när hon födde – och hon säger att upplevelsen gjorde henne “traumatiserad”.
– Jag blev ledsen när jag hörde hertiginnan berätta, säger Lynn.
Lynn hävdar att hypnosen inte alls fungerade för henne – att hon istället fick panik och kände sig hjälplös.
– Att föda är oförutsägbart, och ibland räcker det inte med att tänka positivt, säger hon.

“Det var läskigt”

När George väl var född fick Kate var med om något som de allra flesta nyförlösta slipper. Hon var tvungen att visa upp sig själv och barnet inför den spända allmänheten.
– Det var lite läskigt, jag ska inte ljuga. Alla hade stöttat oss och det här var något alla sett fram emot och vi är jättetacksamma för all uppbackning från folket och jag tyckte att det var väldigt viktigt att dela glädjen och uppskattningen med dem. Men det var samtidigt så att jag hade en nyfödd bebis och var oerfaren. Det var väldigt många blandade känslor, säger Kate.
Foto: TT