Kates makeup-artist avslöjar sina bästa tips inför sommaren

Kate
Arabella-Preston

Hertiginnans makeup-artist avslöjar nu sina hemligheter och säger att det är en stor ära för henne att få arbeta med Kate.

Makeup-artisten Arabella Preston (bilden till höger) har en rad förstklassiga klienter, såsom hertiginnan av Cambridge, Stella McCartney och Victoria Pendleton.

Fantastiskt

– Mitt arbete ger mig möjligheten att tillbringa tid med dessa kvinnor. Det är fantastiskt, säger Preston i en intervju med Hello.

Så blir du lika snygg som Kate!

Här är Prestons främsta makeup-tips för sommaren:

– Se till att alltid använda hög solsyddsfaktor. Lita inte på det skydd som finns i en foundation. Pond’s har en bra anti-rynk SPF (solskydd) som är riktigt fuktgivande och näringsrik.

ste_stephanie-4

– Håll dig till krämer som täcker i stället för puder. Det blir fräschare på sommaren. NARS är ett märke jag gillar, säger Preston.

Letizia-234

Less is more

– På sommaren ska man ha en lätt makeup. Rensa sminkväskan!

Alexandra-2

– Ändra färgerna. Eftersom huden oftast blir en aning brunare på sommaren, passar en mörkare färgton bättre. Många använder samma makeup men med en bronzad ton, gör inte det.

Charlene-make-up-3

– En gel-eyeliner passar bra för poolpartyt. Den kladdar inte och är vattenfast.

Mathilde-333

– Ingen sommar utan vattenfast mascara! Preston använder helst Maxfactor och Bourjois, even favorite  One of my Estee Lauder’s Sumptious Infinite.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures