Kates mamma – en hemlig maktfaktor i kungakrisen

Kates mamma – en hemlig maktfaktor i kungakrisen
Prins William tvingas klara sig utan brodern Harry. Men hans svärmor Carole har klivit fram och fyllt tomrummet.
Annons

Det har spekulerats flitigt om hur det står till mellan bröderna Harry och William sedan det blev klart att den förstnämnde frigjort sig från kungahuset.

Williams första uttalande om beslutet pekade på att han var både bestört och förvånad.

Annons

– Jag har lagt armen om min bror hela livet, och nu kan jag inte göra det längre, sa William.

Kate Middletons mamma

Carole är en viktig maktfaktor i det engelska hovet, menar experter.
Carole är en viktig maktfaktor i det engelska hovet, menar experter.
Annons

För William och hans hustru Kate Middleton har tiden efter “Megxit” varit krävande. Tack och lov har Kates mamma Carole klivit fram och varit ett stöd för familjen.

– Kate vänder sig hela tiden till henne för råd och stöd och Carole är mycket med deras tre barn. Nu när Harry och Meghan lämnat kungafamiljen mer eller mindre, så kommer det att sättas ännu mer press på William och Kate. Carole kommer att vara en stabiliserande och stöttande kraft i bakgrunden, som tar hand om barnen och är där för dem, säger kungaexperten Phil Dampier till The Sun.

“Har ett enormt inflytande”

Hon är inte den mest omskrivna personen runt hovet. Men Phil beskriver Carole som en “maktfaktor i kungafamiljen”.

– Hon har ett enormt inflytande, säger han.

En annan källa säger till The Sun att William använt sin svärmor som ett viktigt bollplank. Han har haft det tufft den senaste tiden, eftersom brodern Harry varit en av hans viktigaste bundsförvanter i livet.

Annons

– Att kunna prata med Carole och dela med sig av sina känslor har hjälpt väldigt mycket, säger källan.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Kates mamma – en hemlig maktfaktor i kungakrisen”

 1. Daga skriver: 6 februari, 2020

  Kate ett riktigt drottningämne.Stram,lagom elegant och vacker.Inte uppseendeväckande på något vis.Ett steg bakom drottningen och maken,vet sin plats i historien och påläst om både vett och etikett.Hon är engelsk ut i fingerspetsarna.Har varit läraktig med maken som också håller på traditioner och anammat svenska ordet lagom.De kan bli ett bra kungapar i framtiden för landet som gått ur EU och blivit självständigt. Daga


  1. Bror skriver: 6 februari, 2020

   Bästa Daga
   Lever man i föreställningen om att man alldeles på egen hand gick segrande ur de båda världskrigen, skänkte bort kolonierna, till påseende lånat ut VM-bucklan i fotboll till de mindre bemedlade och, som grädde på moset, kallar Georg Friedrich Händel för George Frideric Handel, kan då Kate verkligen vara ett “drottningämne”?


 2. Daga skriver: 6 februari, 2020

  Bror. ??? Mvh Daga


 3. Anna skriver: 6 februari, 2020

  Underbar kommentar som vanligt, Bror, tack:-)
  Vad har Kates egenskaper med Storbritanniens EU-utträde att göra…skulle hon vara mindre lämpad som drottning i ett land som fortfarande var medlemsland…?
  Hon påminner i mångt och mycket om Silvia – alltid behärskad, visar aldrig känslor, mån om sitt yttre, har alltid allting under kontroll. Om det är bra eller dåligt vill jag låta vara osagt.


 4. Monarkist skriver: 6 februari, 2020

  Daga. När William höll tal härom veckan, stod Kate bredvid honom på scen. Modernt och samtidigt fint. Dessutom inväntar William oftast Kate. De går väldigt ofta bredvid varandra och hjälps åt med att uppmärksamma andra på ett väldigt bra sätt. De sitter båda nedhukade framför barn, när de talar med dem. De tycks båda ha väldigt lätt att kommunicera med de yngre. Jag tycker att William och Kate har lyckats modernisera mycket och samtidigt behålla de traditioner som är av god art.


 5. PernillaA skriver: 7 februari, 2020

  Bror, på tv sa en kille att det bästa med Brexit är att han han kan resa överallt;


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar