Kates mammaråd till Meghan i sista stund: "Jag var naiv"

Trebarnsmamman hertiginnan Catherine har lärt sig mycket under åren som mamma, och blir nu ett perfekt stöd till blivande mamman Meghan.

Tre barn på strax under fem år.

Hertiginnan Kate vet vad hon talar om när barnfrågor kommer på tal. Dessutom är hon starkt engagerad i frågor om unga barns mentala hälsa, vilket gjort att hon insett hur hon själv var som ung mamma.

– Jag var själv väldigt naiv som mamma, och insåg inte hur viktigt just de tidiga åren av barnens liv är och hur just dessa år påverkar barnens framtid, säger Kate.

Hon medverkade nyligen under en konferens där man diskuterade hur lärare ska bli mer kunniga inom mental hälsa för att på så sätt kunna fånga upp barn som mår dåligt och även ha den mentala hälsan i bakhuvudet när de lär ut sin pedagogik.

Svägerskorna Catherine och Meghan.

Svägerskorna Catherine och Meghan.

Just denna kunskap gör henne till en drömsvägerska för den blivande mamman Meghan. Många nyblivna föräldrar googlar för att få klarhet i funderingar kring sina barn. Något som ofta resulterar i ytterligare oro. Men Meghan kan i stället ringa Kate. Svägerskan har inte bara erfarenhet av att uppfostra tre vilda barn i en offentlig vardag, utan har under de senare åren dessutom blivit något av en expert när det kommer till mental hälsa hos små barn. Kate är så pass engagerad att hon under denna senaste konferens valde att hålla ett tal, trots att det inte stod i programmet!

– Jag hade inte planerat att hålla ett tal, men jag ville bara dela med mig av några reflektioner från dagen. Det vi talat om idag visar verkligen hur viktiga lärare är i arbetet för att påverka och förbättra de allra yngsta barnens mentala hälsa. Det är tydligt att våra barns positiva utveckling är helt sammankopplad till vilka som tar hand om dem, sa hon från scenen.

Hertiginnan Meghan är höggravid, men har fortfarande några månader kvar innan det är dags att föda.

Hertiginnan Meghan är höggravid, men har fortfarande några månader kvar innan det är dags att föda.

Kate stöttar Meghan

Hertiginnan Meghan är beräknad att föda sitt och prins Harrys första gemensamma barn under april senare i år. Även prins Harry är numera engagerad i mental hälsa, men har till skillnad mot Kate fokuserat på äldre personer och krigsveteraner. Däremot har han tidigare berättat om sin egen barndom och hur han påverkades av livet som offentligt och konstant bevakad. Just dessa erfarenheter kommer självklart påverka hur han och Meghan väljer att uppfostra sitt barn. Och behöver de råd och göra val baserade på forskning och fakta om barns mentala hälsa kommer alltid Kate finnas till hands. Ett perfekt stöd för en orolig förstagångsförälder!

Lyssna på Kates tal från konferensen här!

 

Foto TT

Läs mer

4 produkter som fixar Kates fantastiska hårsvall

Här bär Meghan garderobens nyckelplagg – klicka hem ditt eget ex

Kate firade födelsedagen med fest – men en saknades