Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kates nya lyxhus – brittiska hovet bekräftar flytten

23 aug, 2022, 12:00 
Hertiginnan Kate

Från tolv sovrum till fyra.

Annons
William & Kate dansar loss i BelizeBrand logo
William & Kate dansar loss i Belize

20 rum – minst. Det är vad som brukar gälla för ett ståndsmässigt kungligt privatboende. I alla fall om man en dag ska ärva tronen, som kronprinsessan Victoria, 45, och prins William, 40.

Men nu slår Kate och William alla med häpnad: De downsizar – och går från tolv sovrum till fyra. Fler finns det inte i deras nya hem Adelaide Cottage, en anrik – men hyfsat liten – kunglig villa, byggd 1831.

Ryktena om flytten har surrat länge, och i går gick det brittiska hovet till slut ut och bekräftade: Kate och William stänger dörren till sin jättelika Londonvåning.

Annons

Deras nya bostad ligger på slottet Windsors ägor, i den strikt avspärrade delen av slottsparken. Det tar bara tio minuter att promenera över till drottning Elizabeth för en kopp te.

På pluskontot står också det helt privata läget. Här kan Kate gå ut med hunden utan att någon ser henne.

Efter flytten – så bor Kate och William

Hertiginnan Catherine – Kate
Hertiginnan Catherine.

Själva huset beskrivs som oväntat modest: Detta ska bli ett kungligt hem där bara familjen bor – lite som kronprinsessan Victoria och prins Daniel har det i den mest privata delen på Haga slott: Inte ens prins Georges berömda nanny Maria Borallo, som bott med familjen i nio år, får längre plats, uppger brittiska medier.

Annons

Fast någon regelrätt ”cottage” är det ju inte! Här finns en majestätisk öppen spis i marmor – och sovrummet ståtar med förgyllda delfiner i taket.

Kates och Williams nya hem Adelaide Cottage
Adelaide Cottage är också ett hus med ett förflutet. Det var här som prinsessan Margarets förbjudna kärlek Peter Townsend bodde på 1940-talet, tillsammans med sin fru Rosemary.
Windsor Castle, med drottning Elizabeths privata våning och Kates och Williams nya hus
Windsor Castle, med drottningens privata våning till vänster och Kates och Williams hus till höger. In till London tar det trekvart med bil.

Snart väntar första dagen i nya skolan för prins George, 9, prinsessan Charlotte, 7, och prins Louis, 4. Alla tre ska börja som dagelever i privata Lambrook School nära kapplöpningsbanan Ascot, en dryg mil hemifrån.

Annons
Prins George med sina syskon prins Louis och prinsessan Charlotte.
Prins George med sina syskon Louis och Charlotte.

Men först är det slutspurten på semestern som gäller för den brittiska kungafamiljen:

Drottning Elizabeth befinner sig på sitt skotska sommarslott Balmoral och i veckan ska Kate ha siktats ombord på ett budgetflyg från London till Inverness tillsammans med sina barn Charlotte och Louis.

Foto: TT, Royal Collection Trust.

Annons