Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kates rörande hyllning till svärmor Diana på röda mattan – inte hänt på 25 år

03 dec, 2022, 08:00 
Prinsessan Kate och prins William, och prinsessan Diana

Prinsessan Kate valde att hedra sin svärmor prinsessan Diana – med prins William vid sin sida.

Annons
7 saker du inte visste om prinsessan DianaBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Diana

En av Storbritanniens största tragedier är prinsessan Dianas tragiska bortgång. Bara 36 år gammal lämnade landets älskade prinsessa jordelivet 1997.

Än idag sörjer britterna Dianas död, och prins William och prins Harry sörjer sin mor. Nu väljer prinsessan Kate också att än en gång hylla sin svärmor Diana – och bilderna är känslosamma.

Kate och Williams speciella besök

Prinsessan Kate och prins William befinner sig i USA, sitt första besök till staterna på hela åtta år. Destinationen var Boston, och schemat var fullspäckat.

Annons

På deras tre dagar långa besök hann William bland annat med en träff med presidenten Joe Biden, och han passade på att tacka honom för att han medverkade på Elizabeths begravning tidigare i september.

Prins William möter USAs president Joe Biden under sitt besök till USA. Biden skrattar.
Det såg ut att vara ett kärt återseende mellan prins Harry och Joe Biden.

Men huvudsyftet med resan ägde rum på sista dagen, och det var storslagen gala och prisutdelning. Det var Earthshot Prize som skulle delas ut, instiftat av prinsen själv och ett viktigt hjärteprojekt för paret.

Fokus ligger på klimatet och miljöfrågor, och totalt fem vinnare fick en miljon dollar vardera att lägga på sina olika projekt inom området.

Annons

– De beslut vi fattar nu kommer att påverka kommande generationer. Det är därför vi måste välja vägen för hopp, optimism och brådska för att reparera vår planet, sa prins William under kvällen.

Prinsessan Kate och prins William på prisutdelningen av Earthshot Prize. Prinsessan Kate bär en grön klänning och prins William en mörkblå kostym i sammet.
Strålande vackra på gröna mattan!

Kates likhet med prinsessan Diana

Hedersgästerna dök upp på den stjärnspäckade kvällen slående vackra. William bar en mörkblå kostym i sammet och Kate en grön klänning, precis i linje med kvällens klimatfokus. Faktum är också att det fanns ett krav på gästernas klädsel – det skulle helst inte vara något nyinköpt, för att värna om planeten.

Annons
Prinsessan Kate och prins William möter David Beckham på Earthshot Prize i Boston.
Prinsparet träffade på David Beckham.

Och man kan lugnt säga att Kate löpte linan ut med återbruket. Förutom att klänningen var hyrd, smyckades hennes hals av ett ikoniskt halsband. Det var prinsessan Dianas smaragdsmycke, som inte synts sedan hon själv bar det två månader innan hennes bortgång 1997 enligt The Royal Watcher. Enligt People fick Diana smycket av drottning Elizabeth efter bröllopet med Charles, och från början kommer det från drottning Mary.

Prinsessan Diana på sin 36-årsdag.
Prinsessan Diana på sin 36-årsdag, med det ikoniska halsbandet runt halsen.

Men det tar inte slut där – precis som Kate, bar Diana halsbandet 1993 med en grön klänning! Man kan ju tänka sig att Kate hade det i åtanke, och det hela blev en fin hyllning till hennes svärmor som hon ju tyvärr aldrig hann träffa.

Ytterligare en rolig detalj med det vackra smycket är att Diana skapade rubriker när hon bar det första gången 1985, eftersom hon då istället hade den som ett huvudsmycke, hon tyckte helt enkelt det var finare.

Foto: TT

Annons