Kates sista uppdrag innan mammaledigheten

Kates sista uppdrag innan mammaledigheten
Annons

Under lördagen var det åter dags för paraden Trooping the Color och på plats fanns nästan hela den brittiska kungafamiljen.

Trots allt, drottning Elizabeth får ursäkta, var allas ögon denna soliga lördag på Kate som gjorde sitt sista officiella uppdrag innan det är dags för babyfödsel och mammaledighet.

Annons

Kate var för dagen klädd i en blekrosa outfit från Alexander McQueen och hade tvingats täcka över benen med en filt, Daily Mail rapporterar att dagen tyvärr var ganska kylslagen, trots strålande sol.

Drottning Elizabeth i sin vagn.

Kate åkte i samma vagn som prins Charles hustru Camilla och prins Harry. Maken prins William red i paraden, tillsammans med sin far prins Charles.

Prins William och prins Charles red i paraden under Trooping the Color.

Prins Edward med sin Sophie.

Vi såg även prins  Andrew med sina döttrar, prinsessan Eugenie och prinsessan Beatrice, prins Edward med sin Sophie som nyligen var i Stockholm för prinsessan Madeleine bröllop.

Prinsessorna Eugenie och Beatrice.
 
 
Prinsessan Anne.
 
 
Kungligheterna hälsade på folket från balkongen.

Prins Harry sa visst något roligt…
 
 
Drottning Elizabeth åkte utan sin make som fortfarande är på sjukhus.

En som däremot saknades var prins Philip som fortfarande ligger på sjukhus, han ska dock må relaitivt bra efter omständigheterna och beräknas få åka hem om någon vecka.

Prins Andrew med sina döttrar.

Drottningen på balkongen med sin familj.

Paraden i London drog stora folkmassor.

Kate och William hade kul på balkongen med Beatrice och Eugenie.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

httpv://www.youtube.com/watch?v=dWCT9qnaITc

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

22 kommentarer till “Kates sista uppdrag innan mammaledigheten”

 1. Linnea skriver: 15 juni, 2013

  Drottning Elisabeth drottningen bland drottningar.Hon spelar inte rollen! Hon är den!


 2. Camilla skriver: 15 juni, 2013

  Om barnet kommer i mitten av juli som vissa hävdat, hur pass många behöver sluta jobba en hel månad före den planerade förlossningen?


 3. Lena skriver: 15 juni, 2013

  Jag rekommenderar Daily Mail. Där finns bra bilder bl.a. på drottningen. T.ex. när hon efter cermonin ensam besöker sin man på sjukhuset.


 4. Hm skriver: 16 juni, 2013

  #Camilla Är det inte normalt att sluta jobba 1 månad före bräknad förlossning? Så gör man åtminstonen i Finland. Dessutom kan det väl vara skönt för Kate att slippa det tröttsamma magstirrandet sompressen ägnar sig åt.


 5. emma_h skriver: 16 juni, 2013
 6. Syster Ingela skriver: 16 juni, 2013

  #2 Camilla

  Olika kvinnor, olika graviditeter..

  Knappast lathet som ligger bakom hennes ledighet. Skall hon behöva offentliggöra sin journal för att du skall sitta som domare och avgöra om hon gjort sig “förtjänt” av sin ledighet?

  Engelska kungahuset är verkligen en samling flitmyror!


 7. Michelle skriver: 17 juni, 2013

  #3
  På Hello Magazine online stod at læse, at dette portræt af The
  Queen, som hænger i Westminter Abbey, er blevet
  vandaliseret med spray-paint/maling.
  Forøvrigt trist, som denne tendens med spray-paint-grafitti
  har bredt sig, ikke mindst på bygninger og skulpturer.
  http://www.hellomagazine.com/royalty/2013061413054/the-queen-portrait-vandalised/


 8. ingalisa skriver: 17 juni, 2013

  #2 Camilla. Beror väl på hur man mår antar jag.


 9. Ultra Nivea skriver: 17 juni, 2013

  Om man har möllighet ska man väl passa på att ta d lugnt innan förlossningen. Det kan väl vara skönt, tror jag nog d flesta som varit gravida tycker.


 10. Gunnel skriver: 17 juni, 2013

  #2 det är nog mest vanligt i Sverige att man inte tar ut någon mammaledighet innan nedkomst, i varje fall inte i någon större utsträckning. I många länder är det faktiskt så att minst fyra av veckorna SKA tas ut innan nedkomst. Lite surt, då man i många fall kanske bara har 16-20 veckor totalt. I Sverige där man har så mycket ledighet, borde fler ta ut veckor innan nedkomst.

  Alltså, det är verkligen inte ofta de engelska prinsessorna Beatrice och Eugenie lyckas med sina outfits, det känns ofta…fel!


 11. Elin skriver: 17 juni, 2013

  I Norge går man ut i permisjon 3 uker før termin. Så jeg synes heller ikke det er så rart…


 12. Pamela P skriver: 17 juni, 2013

  Varför skall hon inte få ta ledigt en månad före nedkomsten? I Finland gör man det. Det är sista gången Catherine och William är två i familjen. För snart är de tre och då blir livet aldrig likt sig igen. Sedan är det inte så säkert att hon nedkommer i mitten av juli. Kungligheter brukar tumma på den här regeln och ge ut en nedkomstdag som är senare än den egentliga dagen. Så därför skulle det inte förvåna mig om hon föder i början på juli.


 13. Lena skriver: 17 juni, 2013

  #5. Tack för den jättefina länken.
  #7. Ja, jag läste om denna vandalism. Någon som ville protestera mot att pappor behandlas orättvist vid skilsmässor angående barnen. Enligt många som förstår sig på konst ska detta porträtt vara det bästa någonsin av drottningen därför att hon uppmanades tänka på kröningen för 60 år sedan och tavlan är i samma kvalite som en 1700-1800 tals målning. Om man förstorar upp bara hennes ansikte på tavlan tycker jag att man ser tårar i ögonen. Det SKA visst gå att ta bort färgen men det kommer att ta tid.


 14. emma_h skriver: 17 juni, 2013

  Gunnel…det är nog vanligare än Du tror att sve blivande mammor särskilt 1stagångsföderskor likt Kate rekommenderas ta hand om sig själv & sin mage på heltid så här nära inpå dagenD – därtill mkt vanligt att Kungahus anger felaktigt leveransdatum m flit för att ge mamman lite andrum Nu kommer hon bo hos föräldrarna på heltid en bra bit utanför London också… Hoppas bara media visar hänsyn och inte är påträngande så tiden fram tills det är dags blir vilsam


 15. nemo skriver: 18 juni, 2013

  vad skall hon vara ledig från?


 16. Pamela P skriver: 18 juni, 2013

  Det har ju undrats över om barnet kommer att födas på ett lantortssjukhus nära Catherines föräldrar då hon kommer att bo hos dem och att barnet inte kommer att födas på ett sjukhus i London. Att barnet inte skall födas i London tycker jag är väldigt märkligt!


 17. emma_h skriver: 18 juni, 2013

  pp_16 Det är såhär monarkin moderniseras allteftersom…
  K kommer ha samma kompetenta läkarteam redo att bistå Kate då det är dags oavsett plats, det r det viktigaste!
  kates päron bor en bra bit utanför london så det gör det opraktiskt att ha sån krånglig logistik att ta m i beräkningen om det blir bråttom – motorvägen upp till london r känd för sina timlånga traffic jams och det vore inget bra scenario att be kate föda fram tronföljaren i 1 bilkö på motorvägen – flyga är ju inte att rekommendera så här sent inpå iaf. Lokala sjukhuset r betydligt mer informellt, avslappnat o bekant för K, liksom dess personal. försvårar också för media att ha koll


 18. Pamela P skriver: 19 juni, 2013

  Jag har kollat upp var de tidigare monarkerna föddes. Dessutom kollade jag några personer som var födda till att bli monark som inte blev det. Några var födda i utlandet, andra runtomkring Storbritannien. Somliga var födda på ställen som idag räknas till London men som på den tiden då de föddes låg långt bort från London så det inte räknades tillhöra London. Charles II, hans bror James II och JIIs döttrar Mary II och Anne var födda i London. Sedan kom ett uppehåll då kungarna var födda i Tyskland. George III och hans alla hans ättlingar är födda i London med undantag för Edward VIII och hans bror George VI.


 19. Pamela P skriver: 19 juni, 2013

  Catherine påstås skall föda den 13 juli. Denna datum har cirkulerat ryktesvägen sedan tiden hon togs in på King Edward VII Hospital i december. Men föder hon på denna dag så är det mycket olyckligt pågrund av att drottningen firar ett jubileum samtidigt. Det kan tala för att hon väljer att föda på Royal Berkshire Hospital i Reading där hon själv är född. Men en hel hop sk kungaexperter påstår chockerat att detta inte kommer på fråga då de anser att William vill följa Dianas vilja att barnet likt honnom skall födas på St Mary’s Hospital i London.


 20. Pamela P skriver: 19 juni, 2013

  Spekulationer var babyn kommer till världen:
  1. St Mary’s Hospital, London http://en.wikipedia.org/wiki/St_Mary's_Hospital,_London
  Här föddes William.
  2. Royal Berkshire Hospital, Reading http://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Berkshire_Hospital
  Här föddes Catherine.
  3. King Edward VII’s Hospital Sister Agnes, London http://en.wikipedia.org/wiki/King_Edward_VII's_Hospital_Sister_Agnes
  Här misstänker jag att det först var meningen att babyn skulle födas om det inte hade varit för skandalen med Jacintha Saldanha.
  4. Portland Hospital, London http://en.wikipedia.org/wiki/Portland_Hospital
  Här föddes prins Andrews döttrar.


 21. emma_h skriver: 21 juni, 2013

  PP.Citat: “…Här misstänker jag att det först var meningen att babyn skulle födas om det inte hade varit f skandalen m JS…”
  …OBS!! Varken Kfamiljen Eller Britterna har nånsin sett det som nån “Skandal” orsakad av SjHuset – det ses bara som 1 stor Tragedi – Hovet uttryckte sitt FULLA STÖD till EDv8Hosp fr Dag1 SAMT att de hade fullt förtroende för SjkH:t både då & framledes. Den avlidna JS var för övr ej den som “utlämnade infon” utan JS bara svarade o kopplade samtalet Det var 1 Osmakligt Practical Joke – det var R-stationen m dess 2 VJs i AUS som m all rätta skuldbelagdes… Då K blev utskriven sa K & W att de g-ä-r-n-a anlitade dem igen liksom övriga RFamily uttryckt (liksom åxå gjort i efterhand).
  Edv8SjH:t är bäst på främst Ante-Natal Care – och NU behöver Kate främst 1 SjH m Post_Natal-expertis samt garanterad avskildhet så K (& Qe2) kan känna sig trygg(a) ihop m utvalda LäkarTeam som ansvarar f födseln Oavsett var det nu blir…


 22. emma_h skriver: 21 juni, 2013

  PP.Citat: ”…Men föder K på denna dag så är det mycket olyckligt på grund av att drottningen firar ett jubileum samtidigt. Det kan tala för att K väljer att föda på Royal Berkshire Hospital i Reading där hon själv är född…”

  “mkt Olyckligt”??? knappast… då talar vi Dubbel Lycka för Royal F & Britterna & övriga Commonwealth – ty denna baby är hett efterlängtad vilket syns överallt & tillika i hovreportrarnas artiklar. De har redan laddat upp m champagne och planerat festligheter över hela landet i väntan på båda tillfällena, infaller det samtidigt har de dubbel orsak att fira såväl folket som R Family´n
  K+W har alltid haft sjukhuset närmast Middleton hemmet som 1 möjligt alternativ då K kommer vara där mkt då KPbostaden ännu renoveras & W jobbar fortfarande i Wales (Han får bara 2 veckors pappaledighet fr arbetsgivaren)


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar