Kates stora sorg – efter mardrömsbeskedet

Kate Hertiginna Catherine Hertiginnan av Cambridge

Den kom plötsligt och mycket oväntat – den stora sorgen som nu har drabbat Kate och William och deras familj.
503 Service Unavailable

Har du haft hund – och förlorat den? Då vet du vad Kate och William går igenom just nu. Förra helgen dog deras nioåriga cockerspaniel Lupo oväntat, och om det är en sorg för dem så är det förstås en tragedi för barnen, prins George, 7, prinsessan Charlotte, 5, och prins Louis, 2.

– Lupo var en viktig del av vår familj under de senaste nio åren och vi kommer att sakna honom så mycket, skriver Kate och William på Instagram.

Kate William prins George hunden Lupo engelsk cocker spaniel

Kate och William med Lupo när prins George var nyfödd.

Lupo var ju deras första ”baby”, och han har funnits vid Kates och Williams sida under alla stora familjehändelser de senaste nio åren. De skriver ingenting om vad som hänt, men så sent som i våras var Lupo så pigg att han gjorde det omöjligt för familjen att överhuvudtaget spela pingis hemma, eftersom han alltid försökte fånga bollarna. I sina yngre dagar fastnade han även med huvudet i grinden så att brandkåren fick rycka ut (fast Lupo lyckades ta sig loss på egen hand).

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Victoria dök upp med hunden – helt privat

Brittiska medier skriver också att det ska ha varit Lupo som ”hjälpte” Kate och William att välja namn till deras son prins George. De hade skrivit alla sina namnförslag på lösa lappar och brett ut dem på golvet. Och så kom Lupo lufsande och stannade vid lappen med George.

Prins George Hunden Lupo Engelsk cockerspaniel

Det ska ha varit Lupo som bidrog till att prins George fick heta George.

Själv var Lupo lustigt nog döpt efter Kates farfarsmor som hette Lupton i efternamn. Kate och William fick honom i bröllopspresent av hennes bror James Middleton – och han skriver så här i ett känslosamt inlägg på Instagram:

– Ingenting kan någonsin förbereda dig på hur det är att förlora en hund. För den som aldrig har haft hund är det svårt att förklara den förlusten. Men den som har älskat en hund vet: En hund är inte bara ett husdjur, det är en familjemedlem, ens bästa vän, ett troget sällskap och ens terapeut!

Kate – den privata bilden på hunden Lupo

James Middleton bild på Kates hund Lupo

Den privata bilden på Kates hund Lupo. Själv är James Middleton husse till Lupos mamma Ella.

Men det finns ett ljus i mörkret: När den värsta sorgen har lagt sig kommer det mycket sannolikt att virvla in en ny hundvalp hemma hos Kate och William på Kensington Palace –för den brittiska kungafamiljen är ett liv utan hund helt otänkbart.

LÄS OCKSÅ: Kriget om Victorias blandrasvalp: ”Hundrasism!”