Kates tuffa tid som mamma – berättar själv

Kate William Louis Charlotte George

Att vara kunglig i coronatider? Inte lätt, avslöjar Kate: En i familjen bryter mot allt.

Det finns vissa saker som är heliga och som kungligheter bara inte får bryta mot. Och dit hör förstås allt som rör coronan.

Det är bara det att inte alla i den brittiska kungafamiljen lyder order. Och här har ni boven i dramat: Prins Louis, visserligen bara två år. Men ändå. Reglerna gäller för alla!

Prins Louis, son till Kate och William

Den svårtyglade prins Louis!

Det är mamma Kate som avslöjar detta, en ärlig liten suck som hon lät undslippa sig i BBC:s morgonsoffa häromdagen. Dock med glimten i ögat:

– Louis har inte riktigt fattat det här med social distansering.

– Han går runt och vill krama alla… Särskilt bebisar som är mindre än han själv.

Men hur får man en glad liten tvååring att förstå att han inte får krama andra barn? Särskilt som han precis har sluppit ut ur sin dystra hemmaisolering på familjens country house Anmer Hall i Norfolk.

Knepigt läge för Kate…

Kate pratar om Tiny Happy People

Kate kom med sitt lilla privatavslöjande i samband med premiären Tiny Happy People, en BBC-satsning med fokus på föräldrar med barn under fem år.

Prins Louis koppling till svenska kungafamiljen

Kate William George Charlotte Louis

Louis Arthur Charles föddes den 23 april 2018. Han är femma i den brittiska tronföljden och prins Charles näst yngsta barnbarn (efter Harrys och Meghans son Archie). Däremot har Louis inte ärvt sin farfars kungliga look, i stället har han blivit en liten minikopia av Kates pappa Michael Middleton.

Prins Louis, son till Kate och William

Louis, prinsen som bara vill kramas.

Och det finns faktiskt en svenskkoppling också: Sitt tredjenamn Charles har prins Louis fått från vår egen kungs brittiske farmorsfar, den ståtlige prins Arthur.

Kungen, drottningen och kronprinsessan Victoria med prins Wiliam och Kate.

Kungen, drottningen och Victoria med prins Wiliam och Kate.

Prins Arthur drottning Ingrid kung Frederik

Kungens farmors far prins Arthur, känd för sin mustasch. Här hemma på Bagshot Park (där kungens farmor kronprinsessan Margareta föddes). Till höger prins Arthurs barnbarn drottning Ingrid med sin man kung Frederik.

Foto: TT.