Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kay Wiestål fick medalj av kungen för Victoriadagen

05 feb, 2020, 11:50 
Margareta
Det var vid kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland som Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall kom med uppmaningen att mannen bakom Victoriadagen, Kay Wiestål, skulle få en kunglig medalj.Kungen och hans medarbetare lyssnade och i dag gick drömmen i uppfyllelse.
Annons
Kungen delar ut medaljerBrand logo
Kungen delar ut medaljer

När Victoriadagen firade 40 år på Öland valde Kay Wiestål, som en gång startade det hela, att kliva åt sidan och låta en ny generation ta över festen. Sommar efter sommar har han framgångsrikt arrangerat Ölands största fest kring kronprinsessans födelsedag.

Men genom alla år har Kay Wiestål inte fått någon officiell uppskattning i form av en kunglig medalj. Under förra året tyckte Svensk Damtidnings chefredaktör att det nu var hög tid. 

“Mannen bakom Victoriadagen Kay Wiestål tackade för sig efter 40 år. Vilket jobb han har gjort för Öland, kungahuset och monarkin. Ge karln en kunglig medalj!”, skrev Johan T Lindwall då. 

Nu har Kay Wiestål fått den uppskattning han så förtjänat, och fick medaljen i 8:e storleken i högblått band med motiveringen: ”För förtjänstfulla insatser som initiativtagare och ansvarig för Victoriadagarna på Öland.”

Annons

Kay Wieståls lycka efter kungens val

Kay Wiestål var efteråt tagen och lycklig.

– Nu är allt fullbordat. Fantastisk avslutning. Jag fyller 80 i år. Nu är allt verkligen superbra. Jag är enormt stolt och att få en kunglig medalj betyder väldigt mycket, säger han.

Medaljen kommer nu få en hedersplats i hemmet på Öland där Kay med hustrun Camilla nu ska bo på heltid framöver. 

– Öland är vår nya permanenta bas och det känns underbart att få uppleva Öland året runt, avslutar KayWiestål.

Foto TT

Annons