Kejsar Akihito har lämnat sjukhuset efter sin operation

07 mar, 2012, 09:02 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Agneta Nisbeth
Annons

Två veckor efter sin bypassoperation på Tokyos Universitetssjukhus har kejsar Akihito fått lämna sjukhuset, ses här med sin hustru kejsarinnan Akihito.

Det var den 18 februari som kejsaren genomgick en sex timmar långa hjärtoperation, som läkarna redan några timmar senare på en presskonferens kallade “mycket framgångsrik”. Den 78-årige kejsaren har i flera år lidit av sviktande hälsa, han har opererats för prostatacancer, haft stressrelaterade problem och i vintras led han av en långvarig lunginflammation.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Började för ett år sedan

Hjärtproblemen började för drygt ett år sedan och den senaste tiden har de blivit värre. Under operationen ersattes två av tre artärer i hjärtat med blodkärl från andra delar av hans kropp.

– Nu fungerar blodflödet tillfredsställande, meddelade kirurgerna.

Dålig hälsa

Under kejsarens sjukdom har hans officiella plikter skötts av kronprins Naruhito. Redan för tre år sedan drog kejsar Akihito ner på arbetet på grund av dålig hälsa och sedan dess har kronprinsen fått överta mycket av representationen. Även om operationen var lyckad, lär kejsaren inte ta på sig fler uppgifter.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons