Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kejsar Akihito inlagd på sjukhus med bronkit

08 nov, 2011, 08:04 
Agneta Nisbeth
Annons
Kejsar Akihito inlagd på sjukhus med bronkit

Förra veckan skrev vi om prinsessan Aiko som först till sjukhus med feber och hosta – nu är den japanske kejsaren dålig.

Annons

Tidigare i år genomgick den japanske kejsaren en kranskärlsoperation. Nu ligger han på sjukhus igen, den här gången för bronkit och feber. Hälsoläget i det kejserliga huset i Japan verkar inte vara det bästa. Först fördes lilla prinsessan Aiko, kronprinsparets enda dotter, till sjukhus med hög feber och hosta. Och nu är det hennes farfars tur.

Kejsaren är trött

Kejsar Akihito, 77, har nästan samma symptom som sin sondotter. Efter flera dagar med feber och en bronkit som bara blev värre lades han in på sjukhus i söndags.

– Kejsaren är trött och hans immunförsvar är inte det bästa, säger en talesman vid hovet.

Kejsarens hälsa är en källa till oro för japanerna. I februari låg han också på sjukhus, den gången för en kranskärlsoperation. På bilden här intill ser vi honom med kejsarinnan Michiko.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons