Kika in i den kungliga kalendern – vad händer härnäst?

Sommaren är snart över och schemat för hösten börjar bli klart. Vad kommer kungafamiljen ha för sig den närmsta månaden? Vi vet!

Nu börjar sommaren gå mot sitt slut och det är dags att återgå till vardagen igen. Prinsessan Estelle börjar ju första klass nu i höst, men småkusinerna är fortfarande för små för att börja skolan och det dröjer först till 2020 år som nästa står på tur. Då är det prinsessan Leonore som kommer att börja i förskoleklass. Men vad kommer de vuxna kungligheterna ha för sig den närmsta månaden? Vi vet!

Kungahusets kalender i augusti

Igår, den 14 augusti, invigde prins Carl Philip Sjöräddningssällskapets nya stationshus. Carl Philip smygstartade sina officiella uppdrag redan för två veckor sedan när han delade ut pris vid tävlingen Carl Philips Racingpokal.

Den 20 augusti arbetar kronprinsessparet, men på vart sitt håll. Prins Daniel är på styrelsemöte i En Frisk Generation och kronprinsessan Victoria ger företräde på kungliga slottet för ambassadör Björn Lyrvall. Dagen efter sammanstrålar Victoria och Daniel på SNS Tylösandskonferensen.

Victoria besökte Tylösand senast i april i år, under sin landskapsvandring i Halland.

Victoria besökte Tylösand senast i april i år, under sin landskapsvandring i Halland.

Den 22 augusti har Victoria fullt upp, hon kommer både besöka Havs- och vattenmyndigheten vid Marint centrum i Simrishamn och Simris Alg i Hammenhög. Som vi vet ligger ju marina frågor kronprinsessan varmt om hjärtat och hon försöker att delta i frågor gällande det så mycket som möjligt.

Den 27 augusti går också i havets tecken, då delar kronprinsessan ut priset Stockholm Junior Water Prize. Dagen efter gör kungen henne sällskap och deltar i Stockholm Water Symposium på Tele 2 Arena.

Bild från Junior Water Prize 2018.

Bild från Junior Water Prize 2018.

Den 28 augusti närvarar drottningen vid “De gamlas dag”, som så många gånger förut. Samtidigt ger kungen företräde för Stiftelsen Musik på slottet. På kvällen möts kungaparet vid Stockholm Water Prize Banquet på Stadshuset.

Dagen efter arbetar de återigen på separat håll. Kungen håller i avskedsaudiens för Australiens ambassadör medan drottningen engagerar sig i Childhood.

Den sista augusti beger sig kronprinsessan till Norge för att vara med under Ingrid Alexandras konfirmation som vi skrivit om tidigare.

Kungahusets kalender i september

September börjar med ett besök hos Startupgeneratorn Antler för prins Daniel. Den 4 september kickar Carl Philip och Sofia igång deras gemensamma stiftelse för hösten med ett styrelsemöte. Den 5 september ger kungen företräde för landshövding Anders Flanking på slottet.

8 september får prins Daniel återigen springa sig svettig vid hans årliga prins Daniels lopp och Pep-dagen. Samtidigt som Daniel befinner sig i Hagaparken så närvarar kungen vid Sixten Gemzéus stora musikstipendium.

Förra året dök hela kronprinsessfamiljen upp vid Prins Daniels lopp i Hagaparken. Hoppas vi får se dem i år igen!

Förra året dök hela kronprinsessfamiljen upp vid Prins Daniels lopp i Hagaparken. Hoppas vi får se dem i år igen!

Den 9 september är drottning Silvia med på styrelsemötet för Stiftelsen Silviahemmet.

Den 10 september är det dags för den traditionsenliga gudstjänsten och föreställningen med anledning av Riksdagens öppnande.

Den 12 september närvarar kungaparet vid invigningen av Orgelfestivalen OrganSpace på Stockholms stadshus. Dagen efter medverkar prins Carl Philip som vanligt i juryn för Årets kock 2019 och delar ut pris.

En bild från 2018 när Carl Philip satt i juryn för Årets kock.

En bild från 2018 när Carl Philip satt i juryn för Årets kock.

16 september sluter kungen och kronprinsessan upp för en informationskonselj på kungliga slottet och dagen efter det håller kungen i avskedsaudienser. Den 18 september deltar kungaparet i middagen för Sveriges kommuner och landsting. Dagen efter är det återigen Childhood som står på drottningens agenda. Samtidigt håller kungen i högtidliga audienser på slottet.

Silvia på Childhood-dagen 2019.

Silvia på Childhood-dagen 2019.

Söndagen den 22 september närvarar kungaparet vid högmässan för biskopsinvigningen. 25 september deltar kungen i Nordens 100-års jubileum samtidigt som drottningen delar ut diplom för Majblomman 2019. Den 26 september besöker prins Daniel sitt Fellowship och entreprenörskapsprogram i Södertälje.

Minnesstund för Estonias förlisning

Samtidigt befinner sig prinsessan Madeleine i Göteborg för att delta i bokmässan, även om detta inte står med i kalendern.

September avslutas med att kronprinsessparet deltar vid 25-års minnet för Estonias förlisning på Kungliga djurgården.

 

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: