Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kinaresan fortsätter för kung Carl Gustaf

10 nov, 2010, 15:43 
Agneta Nisbeth
Annons

En nya dag för kungen i Kina och nya möten. På bilden ser vi honom i ett möte med ett kvinnligt statsråd i Peking och sedan bar det av till Hangzhou för att prata om Volvo.

Kung Carl Gustaf har ett mycket späckat program under sin Kinaresa. Bland annat besökte han, tillsammans med Royal Technology Mission, koncernen Geely Holding Group i Hangzhou. Där mötte kungen Li Shufu, som sedan en tid tillbaka är styrelseordförande i Volvo Personvagnar.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Skapa kontakter

Men han träffade även den svenska astronauten Christer Fuglesang som ingår i näringslivsdelegationen och så hälsade han på hos Alibaba Group och så tog kungen sig en tur till Zhenjiang Universitetet. För, som man skriver på hovets hemsida – syftet med resan är att skapa nya kontakter som på sikt kan leda till utökat idé- och affärsutbyte. Men på lördags bär det åter av hemåt till Sverige.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

Läs även:

Annons