Klädesbutik nummer nio för kronprinsessan Marie-Chantal

Kronprinsessa, fembarnsmamma och ägare till hela nio stycken barnklädesbutiker, nej Marie-Chantal ligger verkligen inte på latsidan…

Vilken succé! Kronprinsessan Marie-Chantal av Grekland, 40, bjöd in tre av sina käraste väninnor till invigningen av nya barnklädesbutiken ”Marie-Chantal” i Bicester Village, i nordöstra Oxfordshire, i England. Mycket lyckat. Det blev både mamma-mingel och tjejträff på en och samma gång!

India Hicks – som är syssling till prins Charles, fyrabarnsmamma och känd inredningskonsult – kom inflygande från Bahamas enkom för att vara med på ”the grand opening”, och Kate Driver, aktrisen Minnie Drivers skådespelande syster, shoppade en blå skjorta till Minnies lille ett-åring Henry. Sydney Finch var också på plats, hon jobbar som modekonsult och nöp i en plommonlila kofta.

”Jag gör det jag tycker är roligt”

Marie-Chantal stretar på. Förutom att vara fembarnsmor och flitig i representationssvängen ihop med sin man, kronprins Pavlos, så driver hon sitt klädes-imperium, och det med den äran. Stressigt? Inte ett dugg:

– Jag gör sånt som jag tycker är roligt, och då flyter allting lätt.

Affären i Bicester Village är alltså den nionde i skaran av smakfullt inredda affärer med läckra kläder för barn i åldrarna 0-12 år. Tre butiker finns redan i London, två i New York, och så en var i Los Angeles, Aten respektive Thessaloniki. För de lite större barnen finns också smycken, paraplyer och skor. Lila koftor, sammetskragade kappor i grått och muffar i vit fuskpäls tippas bli höstens stora look. Efteråt, när invigningen var överstökad, bjöd Marie-Chantal på tjejlunch. Säkert hade de massor att tala om!

Av Marianne Rolfstadius

Foto: TT