Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Klädkrocken! Märkliga bilderna på Sofia och Victoria – dyker upp som två kopior

12 sep, 2023, 10:58 

Nämen – två nästan identiska prinsessor! Det här tillhör inte vanligheterna.

Annons

Idag är en stor dag – det är dags för Riksmötets öppnande. Det är en riktigt festlig dag för politiker och makthavare, och kungligheterna är traditionsenligt på plats under hela dagen.

När det var dags för gudstjänst i Storkyrkan visade kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia upp dagens klädsel – som visade sig vara något av en kunglig klädkrock.

Här anländer kungafamiljen till Storkyrkan!Brand logo
Här anländer kungafamiljen till Storkyrkan!

Kronprinsessan Victorias och prinsessan Sofias klädkrock

Gudstjänsten i Storkyrkan i Gamla stan är dagens första punkt för Riksmötets öppnande, och det var första gången vi såg kungligheterna. Den kungliga klädkoden är svart och vitt, och drottning Silvia dök upp i en helvit dress.

Annons

Victoria och Sofia? Ja, de verkar ha oerhört lik smak. De bägge hade en ankellång svart kjol, svarta pumps, svart clutch, krämvit dräktjacka med fickor och huvudbonad. Det enda som skilde dem åt, var att Sofias har svarta detaljer och Victorias en ståtlig rosett.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia anländer till Storkyrkan för gudstjänst med anledning av Riksmötets öppnande
Oops!

Det tillhör inte vanligheterna att kungligheter dyker upp i så liknande klädslar, så visst är det märkliga bilder. Men en sak är säker – de är strålande vackra!

Kungliga klädkrocken på Riksmötets öppnande – har hänt förut

Det är inte första gången vi ser en klädkrock på Riksmötets öppnande. Ingen kan ju glömma när prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia dök upp i nästan identiska kläder – till allas stora förvåning.

Annons
Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia i matchande kläder
En ikonisk klädkrock.

Det här med att kungligheterna bara får bära svart och vitt verkar alltså vara ett recept för klädkrock. Det finns ju inte särskilt många kombinationer att välja mellan.

Svensk Damtidning fortsätter att rapportera från Riksmötets öppnande, som går i mål ikväll med en festlig föreställning i Konserthuset.

Foto: TT

Annons