Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Klart: Svensk Damtidning direktsänder från Victorias födelsedagsfirande

30 jun, 2022, 07:00 
Svensk Damtidning direktsänder Victorias 45-årsdag på Öland 2022

Kronprinsessans firande blir större – och Svensk Damtidning är med.

Annons
Första bilderna på Madeleine i Sverige • Oscars kungliga debut utomlands • Sanningen bakom Nicolas frånvaro – 3 kungliga snackisar från vecka 24!Brand logo
Första bilderna på Madeleine i Sverige • Oscars kungliga debut utomlands • Sanningen bakom Nicolas frånvaro – 3 kungliga snackisar från vecka 24!

Den 14:e juli fyller kronprinsessan Victoria år, och Victoriadagen firas självklart traditionsenligt på kungafamiljens älskade Öland. I år utökas firandet, och Victoriakonserten föregås av en kunglig kortege.

Nu meddelas glädjande nyheter om kortegen, som kommer gå genom ett somrigt Öland. Aller Media, och flera av deras varumärken, bland annat Svensk Damtidning, direktsänder hela födelsedagskortegen exklusivt!

Leds av Svensk Damtidnings chefredaktör

Kronprinsessan med familj påbörjar häst- och vagn-kortegen vid Sollidens slott, för att åka genom Borgholm och upp till Borgholms slottsruin där firandet sedan fortsätter med resten av kungafamiljen.

Det är första gången detta sker på kronprinsessans födelsedagsfirande på Öland, och allt kommer gå att följa direkt på Svensk Damtidning.

- Intresset för Kronprinsessans födelsedagsfirande är enormt. Vi är glada att nu kunna ge alla våra läsare en möjlighet att följa kortegen direkt och från absolut första parkett, säger Johan T Lindwall, chefredaktör och ansvarig utgivare på Svensk Damtidning.

Annons

Direktsändningen, som är exklusiv för Aller Medias varumärken såsom bland annat Svensk Damtidning, Hänt och Femina, leds av erfarna Johanna Lejon från Femina och Johan T Lindwall.

Förutom den helt unika sändningen av födelsedagskortegen, bjuder Lejon och Lindwall även in ett antal intressanta gäster med detaljerad kunskap om firandet och nedslag i folkvimlet. Allt för att ge dig som läsare den absolut bästa upplevelsen av kronprinsessans firande – som inte går att hitta någon annanstans!

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall leder sändningen tillsammans med Johanna Lejon.

Följs av traditionsenliga Victoriakonserten

Den härliga sommardagen fortsätter efter kortegen med Victoriakonserten från Borgholms slott, som båda produceras av Leeroy Media. Konserten sänds sedvanligt på SVT, och kungafamiljen är självklart på plats.

Annons

Kungafamiljen, tv-tittarna, och publiken kan vänta sig musikframträdanden av Tomas Ledin, Tove Styrke, Janice, Victor Leksell samt Jonathan Johansson. Dessutom är det en insamling till Kronprinsessan Victorias fond, och så ska Victoriapriset delas ut. I år är det idrottaren Ebba Årsjö som tilldelas det prestigefulla priset.

Det är Yvette Hermundstad som leder tittarna genom Victoriakonserten, och musiken framförs av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen.

Det hela väntas bli en oförglömlig dag, och födelsedagskortegen går enbart att ta del av här på Svensk Damtidning, eller Aller Medias övriga varumärken och plattformar. Denna kungliga höjdpunkt vill man inte missa!

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar
När kronprinsessan fyllde 40 år 2017 åkte en födelsedagskortege genom Stockholm, årets kortege blir den första av sitt slag som åker genom Öland.

Foto: TT

Annons