Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Klart! Victoria firar sin födelsedag med svenska folket

13 dec, 2018, 13:41 
AvRed Aktionen
Kronprinsessan Victoria 2018
Victoriadagen arrangeras i ny regi.Men det blir som vanligt – ett firande på Öland i sommar.Och nu släpps biljetterna.
Annons

Nu släpps biljetterna till nästa års födelsedagsfirande av Victoria den 14 juli 2019. Det innebär att vi kommer fortsätta få fira vår kronprinsessa på Öland, den plats som blivit så förknippad med all den kärlek och glädje som sprids under denna dag. Nytt för i år är att produktionsbolaget Leroy Media och Stephan Rimér arrangerar evenemanget.

– Det är med skräckblandad förtjusning som vi tar på oss uppdraget att förvalta och fortsätta utveckla Victoriadagen, säger Rimér och stillar nyfikenheten en aning vad gäller upplägget på dagen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det blir inga större förändringar. Det handlar om att förvalta och ta över stafettpinnen. Men över tid är vårt mål att sätta vår egen prägel på den här dagen.

”Kay håller mig i handen”

Senaste firandet var slutet på en era, när initiativtagaren och grundaren till Victoriadagen Kay Wiestål, tog ett kliv tillbaka. Men han kommer fortfarande att ha ett finger med i spelet.

Annons

– Kay har lovat att hålla mig i handen i minst två år till. Och det är ju väldigt viktigt att han är kvar, med all sin erfarenhet, och vägleder oss i det här.

Prins Daniel och Victoria under Victoriadagen 2018

Kay själv är uppenbart nöjd med upplägget.

– Jag har jobbat med Leroy Media och Stephan under en tid nu och det känns jätteroligt att kunna lämna över till ett så engagerat och kunnigt företag, säger Kay.

Leroy Media producerar sedan tidigare bl.a. Idrottsgalan och Guldbaggen.

– Nu följer hårt arbete. Vi ska boka såväl artister som programledare. Men mer information kommer om det senare, säger Stephan Rimér.

På Öland sker årligen Victoriadagen den 14 juli, en hyllning till Kronprinsessan Victorias födelsedag. Firandet sänds i SVT och NRK och bevakas av över tio länder internationellt. Evenemanget gästas av flera välkända artister och varje år delas även Victoriastipendiet ut till Sveriges mest framstående idrottare.

Läs mer:

Annons