Klassiska desserten från Nobel – som Madeleine och Victoria älskar!

Det är lyxigt, oerhört gott – och vem kan egentligen säga nej till den kombinationen? I nya avsnittet av ”En kunglig måltid” får du lära dig hur man gör en Nobeldessert med brownie och hallon!

Varje år ser vi kungafamiljen, pristagare och gäster fylla Blå hallen i Stockholms stadshus för att avnjuta en trerätters festmåltid under Nobel. En bankett som är minutiöst planerad, där absolut ingenting lämnas till slumpen.

I det sista avsnittet av Svensk Damtidnings tv-program ”En kunglig måltid” lyxar vi till det lite extra med en dessert som håller Nobel-klass!

Sofia Henriksson lagar en Nobeldessert i tv-programmet ”En kunglig måltid”.
Kocken Sofia Henriksson gör en klassisk Nobeldessert – med glass!

Klassiker på Nobelfesten – älskas av kungafamiljen

En av huvudingredienserna är en klassisk sådan: glass! Faktum är att det är något som har hängt med i Nobelmiddagens meny sedan 1900-talet. Och det är ju så klart ingen hemlighet att detta är en delikatess som älskas av både prinsessan Madeleine, kronprinsessan Victoria och resten av kungafamiljen.

– Glass är ju aldrig fel och varför inte piffa till fredagsmiddagen med en lyxig dessert värdig både kungligheter och Nobelpristagare? säger kocken Sofia Henriksson i programmet.

Se avsnittet i videospelaren nedan!

Nobeldessert – älskad av hela kungafamiljen

Brand logo
Nobeldessert – älskad av hela kungafamiljen