Klassiska desserten från Nobel – som Madeleine och Victoria älskar!

Det är lyxigt, oerhört gott – och vem kan egentligen säga nej till den kombinationen? I nya avsnittet av ”En kunglig måltid” får du lära dig hur man gör en Nobeldessert med brownie och hallon!

Varje år ser vi kungafamiljen, pristagare och gäster fylla Blå hallen i Stockholms stadshus för att avnjuta en trerätters festmåltid under Nobel. En bankett som är minutiöst planerad, där absolut ingenting lämnas till slumpen.

I det sista avsnittet av Svensk Damtidnings tv-program ”En kunglig måltid” lyxar vi till det lite extra med en dessert som håller Nobel-klass!

Sofia Henriksson lagar en Nobeldessert i tv-programmet ”En kunglig måltid”.
Kocken Sofia Henriksson gör en klassisk Nobeldessert – med glass!

Klassiker på Nobelfesten – älskas av kungafamiljen

En av huvudingredienserna är en klassisk sådan: glass! Faktum är att det är något som har hängt med i Nobelmiddagens meny sedan 1900-talet. Och det är ju så klart ingen hemlighet att detta är en delikatess som älskas av både prinsessan Madeleine, kronprinsessan Victoria och resten av kungafamiljen.

– Glass är ju aldrig fel och varför inte piffa till fredagsmiddagen med en lyxig dessert värdig både kungligheter och Nobelpristagare? säger kocken Sofia Henriksson i programmet.

Se avsnittet i videospelaren nedan!

Nobeldessert – älskad av hela kungafamiljen

Brand logo
Nobeldessert – älskad av hela kungafamiljen

Vi baserar våra artiklar på verifierade källor, officiella uttalanden samt egna intervjuer. Svensk Dam följer de pressetiska reglerna. Krönikor och analyser uttrycker skribentens egna åsikter. Läs mer här.