Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Klippet som får alla att driva med Chris O'Neill – hånas för sitt beteende

27 jun, 2024, 22:00 
Chris O'Neill
TT
Ett klipp som cirkulerar på nätet har fått folk att håna Chris O'Neill.
Annons

Chris O'Neill gjorde sitt första offentliga försök att prata svenska i den berömda förlovningsvideon. Ni minns säkert klippet i fråga – det var där prinsessan Madeleine yppade sitt "tihi".

Då sa Chris att han hade börjat försöka lära sig sin frus hemspråk, men att han fann det svårt. Nu har Chris språkkunskaper återigen hamnat på tapeten – i form av en elak gliring!

Johan T Lindwall: Därför vägrar Chris att flytta till SverigeBrand logo
Johan T Lindwall: Därför vägrar Chris att flytta till Sverige

Klippet som får alla att håna Chris O'Neill

När Masaki Noke, Japans ambassadör i Sverige, tillträdde på sin post la han upp ett klipp på Twitter som ett slags presentation.

Annons

"Hej! Jag heter NOKE Masaki, och det är jag som efterträder Ambassadör HIROKI som Japans ambassadör i Sverige. Inspirerad av honom är det här mitt försök att presentera mig på svenska. Jag tycker att det är ett vackert språk!", skriver Masaki.

Det är onekligen ett imponerande klipp! Masaki säger flera fullständiga meningar på ett språk som för en kort tid sedan var honom helt obekant.

Klippet delades vidare av Sveriges Radio-profilen Moa Wallin, som mitt i allt fick med en pik mot ingen mindre än Chris O'Neill.

Annons

"Mer svenska än vad Chris O'Neill lärt sig på 10 år", skriver Moa.

Moa har fått flera än tusen gillamarkeringar för sin kommentar.

Chris O'Neill pratar väldigt lite svenska

Senaste gången vi hörde Chris prata svenska var när han och Madeleine gästade SVT-programmet Skavlan. Då hade han lärt sig två saker: ”god jul” och ”kaninen”. Kaninen hade han lärt sig eftersom dottern Leonores älsklingsgossedjur hette just Kaninen.

Nu har Chris landat i Sverige, den sista familjemedlemmen som ansluter i samband med flytten från Florida. Tanken är att han ska sköta sin karriär med Stockholm som bas. Kommer vi att få höra honom prata mer svenska framöver? Framtiden får utvisa.

Annons