Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Klyftan mellan Sofia och Chris kommer upp till ytan – efter alla år i familjen

05 nov, 2023, 20:35 

Nu kommer allting fram.

Annons

Prinsessan Sofia och Chris O'Neill har mycket gemensamt. De båda har gift in sig i den svenska kungafamiljen och fått sig ett nytt liv över en natt.

Men samtidigt finns det en sak som skiljer dem åt rejält, där de inte riktigt tycker samma sak. Nu kommer allting upp till ytan.

Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!Brand logo
Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!

Därför trivs inte Chris O'Neill i rampljuset

Innan Chris träffade Madeleine var han van vid att vistas i tjusiga miljöer. Hans mamma Eva O'Neill är något av en societetsdrottning, även om Chris själv valt att hålla sig i bakgrunden.

Prinsessan Sofia däremot, var en vanlig tjej från Älvdalen som ofta skymtades ute i Stockholms nattliv.

Klipp till några år fram i tiden, och Sofia är en rutinerad medlem i kungafamiljen som tar sitt uppdrag som prinsessa på största allvar. Chris O'Neill å andra sidan, tackade nej till prinstiteln och lever anonymt långt bort från det kungliga strålkastarljuset i Florida.

Annons

Han har satt ord på det själv, i en intervju med King:

– Jag kan tycka att det är obekvämt om jag springer in i en butik för att köpa en burk cola iklädd mysbyxor och någon börjar filma mig. Men man vänjer sig. Jag har ingen önskan att uppnå någon form av kändisskap, och har heller inga som helst fördelar av det i mitt yrke. Det händer att jag gnäller för Madeleine om det. Men i slutändan lär man sig att leva runt det.

Klyftan mellan Sofia och Chris – det skiljer dem åt

Nu dras just den här olikheten upp igen. Det är podden Monarkerna, som ges ut av Sveriges Radio som ägnar ett avsnitt åt prinsessan Sofia. Gästar gör Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Han beskriver hur Sofia vuxit under åren som prinsessa:

Annons

– Mer självsäker, mer står på egna ben, ännu mer skinn på näsan än tidigare och har lärt sig spelets regler och mekaniken, hur det funkar lite. Drar man där så händer det här eller så vidare. Hon kan liksom se hela det här spelet kring kungen och familjen.

Och här lyfter han också den skillnad som finns mellan Sofia och Chris, och den olika syn de har på livet som offentlig:

– Hon är jättespontan. Träffar jag henne på gatan då är det verkligen vi stannar upp och pratar. Det gör hon ju med många människor och verkligen, folk kommer fram till henne. Till skillnad från Chris då kanske som tycker det är jobbigt med den där uppmärksamheten, tycker inte hon det utan hon fattar att det här är liksom "name of the game". Det här är någonting som kommer med arbetet, take it or leave it. Hon inser att hon är prinsessa av Sverige och då kommer det skyldigheter med det.

Prinsessan Sofia pratar med Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Sofia och Chris har alltid varit goda vänner, och kommer väl överens. Här syns de i ett samtal under kungens firande i somras.

Foto: TT

Annons