Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Knepet bakom Madeleines stora succé

20 nov, 2020, 07:00 
Johanna Lejon
Gillar du prinsessan Madeleines läppstift? Då ska du kolla hit!
Annons

Hösten 2019 prydde prinsessan Madeleine omslaget av tidningen Mama, ett livstilsmagasin för kvinnor. Intervjun med prinsessan, samt foton i reportaget, har hyllats över hela världen. Och häromveckan vann omslaget faktiskt ett pris. Vilket? Tidskriftspriset.

7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

”Exklusivt och unikt utan att göra avkall på charm och värme. När en person som målgruppen är särskilt nyfiken på, själv hör av sig till tidningen och vill vara med, är det om något ett kvitto på varumärkets styrka och kvalitet. Sängbilden bäddade för en välförtjänt säljsuccé. Ett hantverksskickligt omslag som gick hem i både slott och koja.”

Ja, så löd juryns motivering.

Men faktum är att det faktiskt inte höll på att bli ett omslag överhuvudtaget.

– Allt var planerat in i minsta detalj. Hotellet där plåtningen skulle äga rum var bokat och vi hade tillgång till olika avdelningar vid olika tidpunkter, liksom makeup och styling enligt ett minutiöst tidsschema som skulle synka med prinsessfamiljen, berättar Mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh i en intervju på Mamas sajt.

Annons

På dagens med stort D fick redaktionen på Mama dock ett samtal. Madeleine hade blivit förkyld. Kunde man skjuta på fotograferingen?

– Det var ju tyvärr inte ett alternativ att avblåsa alltihop i det här läget. Och som det proffs hon är så dök prinsessan och barnen upp bara ett par timmar senare, och satte alla bilderna precis som planerat, förklarar Mamas chefredaktör.

Och vilken tur att plåtningen blev av! Så bra som den blev. Prinsessan har aldrig varit vackrare. För stylingen stod Malin Rudén, Lucia Fylking ansvarade för hår och Nathalie Berzelius sminkade.

– Jag tänkte en fräsch look med markerade ögon, glow på kindbenen och peachy kinder. Det är en look som passar de flesta då den är ganska naturlig, har Nathalie sagt till Mama.

Annons

Prinsessan Madeleine smink – på läpparna

Tidigare har vi kunnat berätta om de produkter Nathalie Berzelius använde sig av när hon makeade prinsessan. Då har vi fokuserat på ögonen – och basen. Här kan du kolla in hennes mascara – bland annat.

Men munnen då?

– Jag målade först läpparna med en penna i färgen Pillow Talk från Charlotte Tilbury och använde en blandning av läppstiftet Ultra Rouge 450 från Dior och glans i färg 005 Spotlight Sheer från Max Factor.

Nedan kan du klicka hem produkterna.

Läppstift i nyansen Pillow Talk från Charlotte Tilbury. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Diors Ultra Rouge 450-läppstift. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Max Factor, Colour Elixir Lip Cushion Gloss Spotlight Sheer. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Mer beauty hos Svensk Damtidning:

Foto: TT

Annons