Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kolla in veckans bästa kungliga bilder

22 mar, 2020, 13:30 
AvJohanna Lejon
Det har varit en speciell vecka – också i den kungliga världen. Men vi har ändå lyckats samla ihop en liten hög med kungliga foton, bilder du inte får missa!
Annons

Såhär i corona-tider håller sig också de kungliga sig därhemma. Således har det inte kommit så många foton på världens alla prinsar, prinsessor, kungar och drottningar. Men visst finns det de som ändå varit igång och jobbat lite. Vi tar oss en kik!

Tatiana Santo Domingo

Tatiana Casiraghi, tidigare Santo Domingo, prinsessan Carolines svärdotter, var såhär stilfull när hon tidigare i veckan lämnade barnen på skolan. Andrea Casiraghis hustru bor, som bekant, i London tillsammans med maken och tre barn: Alexandre, som kallas Sascha, India och Maximilian. Tatiana och Andrea började dejta 2006 och 2013 stod så bröllopet.

Annons

Vi dröjer oss kvar i London…

Last kunglighet standing var drottning Elizabeth, 90 +. I veckan var hon såhär glad, så hon höll audiens på Buckingham Palace.

Annons

Även Elizabeths dotter, prinsessan Anne, som fyller 70 år i år, har jobbat på i veckan.

Här besöker hon Addington Equestrian Centre, i egenskap av vice patron för The British Horse Society.

Annons

Och så till Sverige. Kungen har också jobbat på i veckan. Onsdagen den 18 mars hölls, under kungens ordförandeskap, en extra informationskonselj på Kungliga slottet med anledning av spridningen av det nya coronaviruset.

Under konseljen informerade statsministern och de närvarande statsråden kungen om de åtgärder som vidtagits av regeringen och landets myndigheter med anledning av smittan.

I samband med konseljens inledning gjorde kungen ett uttalande i vilket han bland annat sade:

”Det är i vår förmåga att ta ansvar gemensamt som vår styrka visas. Varje gång detta sker, varje gång vi väljer att visa hänsyn och empati, så bidrar vi till att upprätthålla det bästa med Sverige – för Sveriges väl.”

Kungen

Och så sist men inte minst! Låt oss avsluta med lite glada nyheter från Belgien.

Annons

I veckan tog drottning Mathilde med sig barnen, prins Emmanuel och prinsessan Eléonore, och lämnade hembakta kakor och vårblommor utanför ett ålderdomshem. Vilken fin gest i dessa tider.

Foto: TT

Annons