Kommer Madeleine att föda i Sverige?

Kommer Madeleine att föda i Sverige?
Annons

ste_madeleine-chris

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har valt att bo i USA, men det finns en chans att babyn föds i Sverige.

Svensk Damtidning kunde för en tid sedan avslöja att prinsessan Madeleine väntar en liten prinsessa. Hon hade själv avslöjat könet på en amerikansk hemsida för babyshowers.

Annons

madeleine-ao-1

Nu är många nyfikna på om prinsessan väljer att föda i USA eller i kungariket Sverige. Prinsessan Madeleines förlossning är beräknad till slutet av februari.

madeleine-ao

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill har flyttat till Manhattan i New York och trivs mycket bra i USA, enligt uppgift. Men det finns ju vissa skäl till att prinsessan kanske återvänder till Sverige för att föda barnet.

Facebook-madeleine

Enligt regelboken gäller följande:
– För att få räknas in i den svenska tronföljden måste barnet vara svensk medborgare och bekänna sig till den evangelisk-lutherska tron. Barnet måste spendera en del av sin uppväxt och ha en permanent adress i Sverige.

ste_madeleine

Bas i Sverige

Det är troligt att Madeleine vill ge sin baby en bas i Sverige. Det är viktigt för att barnet ska lära sig sitt modersmål. Dels är Madeleine mycket familjekär och vill vara nära kungaparet och syskonen Victoria och Carl Philip.

Karolinska sjukhuset

Prinsessan Madeleine föddes själv på Drottningholms slott. I dag känns “hemförlossningar” inte helt modernt vad gäller kungligheter. Karolinska sjukhuset är vana att hantera kungliga förlossningar och det stora medieintresset.

Men det lutar mycket åt att vår svenska prinsessa väljer en privatklinik i USA. Där slipper hon litet av det enorma mediaintresset.

Privatläkare

– Hon har en mycket välkänd läkare i New York, som följt prinsessan sedan början av graviditeten. Det känns säkerligen tryggt för en blivande mamma att ha sin läkare i närheten när det är dags.

 

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures, All over press och Facebook

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

46 kommentarer till “Kommer Madeleine att föda i Sverige?”

 1. Ia skriver: 19 november, 2013

  Klart att hon kommer att föda i USA, en som skyr media vill väl skydda sina barn, tror inte att kungen har mycket att säga till om. Tycker det är dags att Svensk Damtidning inser att hon blir kvar i USA och slutar med en massa spekulationer.


 2. Fia skriver: 19 november, 2013

  Hoppas att hon väljer att föda barnet i USA!!!
  Måste ju kännas oerhört tryggt o lugnt att få föda i lugn o ro o med sin egen läkare närvarande 🙂
  Personligen så tror jag inte att barnet kommer att få ngn "titel" eller ingå i tronföljden, eftersom Chris har valt att avstå från titel.
  Kungens systrars barn har ju inte heller några kungliga titlar.

  All lycka till Madde o Chris!!! 🙂


 3. Pensionär skriver: 19 november, 2013

  Det blir synd om alla blivande mammor i Sverige om Madeleine beslutar sig för att föda i Sverige. Med all säkerhet kommer en avdelning att stängas och blivande mammor kommer att hänvisas till andra sjukhus, kanske inte ens i Stockholm. Det är bättre att barnet föds i USA där hon bor. För det är väl inte så att det viktigaste är att behålla arvstiteln och den kungliga ställningen.


 4. Sthlm skriver: 19 november, 2013

  Nog är det självklart att hon föder makarnas gemensamma barn i deras hemland. Madde har utvandrat till USA och varför skulle hon kånka till Sverige och föda barnet. Det känns faktiskt lite töntigt att hon överhuvudtaget klamrar sig fast vid HKH prinsesstiteln om hon inte är tvungen på grund av ekonomiska skäl.


 5. Anna skriver: 19 november, 2013

  Vad spelar det för roll? Även om M:s barn föds i Sverige och uppfyller alla krav för att hamna i tronföljden (religion, medborgarskap, anknytning till Sverige, titel) är det ingen större risk eller chans (hur man nu ser det) att hon någonsin blir statschef i Sverige. Jag tror att Victorias andra graviditet kommer att utannonseras inom en snar framtid, och Carl Philip lär också vilja bilda familj framöver, varvid M:s barn petas ned steg för steg.

  Jag tror inte heller att M och C är intresserade av att deras dotter skall bli tronföljare i Sverige. Om hon blir prinsessa kommer vissa privilegier att följa av hennes kungliga titel. Obegränsade ekonomiska tillgångar finns det ändå. Barnet kommer att få en privilegierad uppväxt, med det bästa av två världar. Men att M och C skulle vilja ha en kunglig titel för att säkra dotterns plats i tronföljden håller jag för otroligt, med tanke på att prinsessan M valt en livsstil som för henne bort från Sverige, och ännu längre bort från tronföljden.


 6. Monica skriver: 19 november, 2013

  Jag tycker Madelene ska föda sitt barn i USA, så Chris kan vara närvarande. Om hon ska föda här kanske han inte hinner hit, då han har sitt arbete i NY. Nu tycker jag att det måste vara ett beslut mellan Madelene och Chris även om hon är prinsessa. Det kan inte vara mamma, pappa eller syskon som ska bestämma, hon är myndig. Det är ju flera av kungens syskon som fött sina barn utomlands.


 7. nina skriver: 19 november, 2013

  Tror att M vill att hennes dotter ska bli prinsessa. Spelar väl ingen roll vart hon föds. Kungen följer "reglerna" när det passar honom och familjen.


 8. snickarjohn skriver: 19 november, 2013

  Fia 2,
  Dessvärre är det så att barnet ingår i tronföljden även i avsaknad av titel.
  § 1. Successionsrätt till Sveriges tron tillkommer manliga och kvinnliga efterkommande till kronprins Johan Baptist Julii, sedermera Konung Karl XIV Johans, avkomling i rätt nedstigande led, Konung Carl XVI Gustaf. Äldre syskon och äldre syskons efterkommande ha därvid företräde framför yngre syskon och yngre syskons efterkommande. „
  — Lag (1979:935)


 9. Humaniora skriver: 19 november, 2013

  Madeleine kommer förmodligen att föda sitt barn i USA. – Detta innebär att barnet kommer att få dubbelt medborgarskap dvs
  (svenskt och amerikanskt). – Jag tror faktiskt att Madeleine och hennes man tycker det är viktigare, än att ev garantera en plats i tronföljden………!!


 10. ellie skriver: 19 november, 2013

  Ja, noe må jo Svenskdam ha å spekulere i for å tiltrekke seg lesere….
  Hipp hurra for agurktid i november, la Madeleine få være i fred og føde hvor hun vil !!


 11. emma_h skriver: 19 november, 2013

  Monica
  CG lägger sig inte i i egenskap av "pappa" utan som Kungahusets, Hovets och ej minst de 3 tronföljarnas högste chef
  Vad "kungens syskon" gjort gör är irrelevant – de styr själva över sitt liv och tillvaro då de lämnade kungligt regelverk och inte minst titlar och HKHrang bakom sig den dan de gifte sig "fel" och blev fru… B gifte sig m tysk prins varför hennes "hemma" var Tyskland.

  Nina – det är blodsband/familjetillhörighet m regenten CGB som avgör Plats i Tronföljd OCH Grundlagen avgör att CGs ättlingar föds såsom Prins/-essa (inget med tronföljarnas "vilja" att göra)


 12. Eileen skriver: 19 november, 2013

  #9 Humaniora

  Kommer inte barnet att få amerikanskt medborgarskap vid födseln?
  Chris O’Neill har både amerikanskt och brittiskt medborgarskap.
  Snickarjohn vet säkert mycket om detta…


 13. emma_h skriver: 19 november, 2013

  Pensionär-citat:Med all säkerhet kommer en avdelning att stängas och blivande mammor kommer att hänvisas till andra sjukhus, kanske inte ens i Stockholm.

  försök inte Pensionär… så gick det inte alls till vid Estelles födsel
  Madde får som systern ett specifikt rum m säkerhetsvakter utanför & ett förutbestämt läkarteam redo att rycka ut då de är dags
  Förvånande att media inte övervägt Sophiahemmet som PrivatVårds-alternativ. De har specialister i det mesta, hög standard och bistått Hovet med Silviasystrar åt Lilian i flera år för omvårdnad i hemmet


 14. Humaniora skriver: 19 november, 2013

  12. Eileen! Ifall barnet föds i USA får det automatiskt amerikanskt medborgarskap!!


 15. snickarjohn skriver: 19 november, 2013

  Eileen 12,
  Nej, men som den bussiga person jag är
  tog jag reda på det för Dig.

  http://travel.state.gov/law/family_issues/birth/birth_593.html

  Varsågod.


 16. Yankee skriver: 19 november, 2013

  #3 Snille spekulerar? Vilken fantasi vissa har.


 17. Annika Malm Holmberg skriver: 19 november, 2013

  Hoppas att hon kommer att föda i USA, så hon slipper den svenska median


 18. Emma1 skriver: 19 november, 2013

  Kanske brittiskt/svenskt medborgarskap för barnet. Chris har visst dubbelt medborgarskap.


 19. emma_h skriver: 19 november, 2013

  http://en.wikipedia.org/wiki/Birthright_citizenship_in_the_United_States

  Swedish nationality law determines entitlement to Swedish citizenship…. based primarily on the principle of "jus sanguinis". In other words, citizenship is conferred primarily by birth to a Swedish parent, irrespective of place of birth.
  With effect from 1 July 2001, a Swedish citizen acquiring a foreign citizenship does not lose Swedish citizenship. http://en.wikipedia.org/wiki/Swedish_nationality_law#Dual_citizenship


 20. realist skriver: 19 november, 2013

  är det någon medlem av kungahuset som bekänner sig till den evangelisk-lutherska tron?


 21. Pamela P skriver: 19 november, 2013

  Jag har för mig att det är finare att föda på sjukhus än klinik i USA? Hade en vännina som en tid var bosatt i USA. Hon ondgjorde sig över att de inte hade råd att hon skulle fått föda på ett riktigt sjukhus i stället för en klinik. Förlossningen som vid den tiden år 2000 kostade 30.000$ gick bra. Det blev en flicka. Paret flyttade tillbaks till Finland och flickans båda syskon som är födda före och efter USA-vistelsen är mäkta avundsjuk på sin syster då hon har dubbelt medborgarskap. Vad barnet får för medborgarskap kan alltså också spela en roll var Madde föder.


 22. Eileen skriver: 19 november, 2013

  Snickarjohn

  tack så mycket för den här viktiga och ‘högaktuella’ informationen.
  Registeringsproceduren verkar var i USA ungefär samma som i många andra länder. Snickarjohn, Du är en bussig människa…


 23. Pia skriver: 19 november, 2013

  7 "nina". Jag håller med Dig helt. Exakt så tänker jag. Det är väl "…Sverige i tiden" att välja reglerna så att det passar en själv. Egoismen är ju rätt vanlig hos de flesta idag och nog ska väl den lilla flickan ha en prinsesstitel. Då blir både mor och farmor glada.


 24. AstridA skriver: 19 november, 2013

  Prinsessan Christina gifte sig med en man som inte var kunglig, men svensk var han, och i Sverige ville dom bo. Under prinsessans grossess (elsker frankofile svenske ord), var det ingen som ifrågasatte barnets titel. Det var den lille Hr.Gustaf Magnuson som föddes och ingen annan. Är prinsessan Madeleine en "finare" prinsessa än prinsessan Christina bara för att hennes pappa är regerande kung när hennes baby föds, så hennes barn (redan nu) kan kallas prinsessa? Det tror (och tycker) inte jag.


 25. lauralanza skriver: 19 november, 2013

  Hoppas att hon kommer att föda i Sverige… 🙂


 26. Britt skriver: 19 november, 2013

  Detta är ett beslut som bara Madde och Chris ska göra.
  Ingen annan har med detta att göra.
  Det är deras barn det handlar om.


 27. Marcus Sterner skriver: 19 november, 2013

  Vad är detta? Madelaine flyttar hem till ny våning i Stlm, Chris stannar i NY. Verkar som om mina farhågor besannats så snart. Stackars prinsessan Madelaine! Hon har gått på en mina och han begriper inte ett dugg av vad han gett sig in på.


 28. Dorte skriver: 19 november, 2013

  Lyder for mig somom Madeleines og Chris barn bliver amerikansk og ikke svensk. En pige der vokser op i New York, bør ikke indgå i den svenske arvefølge.


 29. annica, helsingfors skriver: 20 november, 2013

  men du milde vilket hallåom var Madeleine ska föda! Kan inte barnet få svenskt (dubbelt) medborgarskap även om barnet föds utomlands men med en mamma som har svensk medborgarskap? I så fall borde ju det tagits i betraktande då M. vid bröllopet beslöt att hålla sin HKH-titel och plats i tronföljden. Ska hon en månad före nedkomsten flyga till Sverige där pappan av naturliga skäl inte ständigt kan vara närvarande? Kan tro att det betyder mer för en nybliven mamma än hela släkten. Tokerier!


 30. UllaZ skriver: 20 november, 2013

  Ingen som läst svensk rikspress kan väl ha undgått att förstå att svensk förlossningsvård befinner sig i kris.
  Karolinskas personal slutar på löpande band.
  Det var stor omflyttnimg av patienter för den förra kungliga födseln.
  Madeleine och det blivande barnet får en bättre sjukvård i New York.
  Barnet blir amerikansk medborgare, men man kan ha svensk-amerikanskt medborgarskap nuförtiden, dvs dubbelt medborgarskap.


 31. Mona skriver: 20 november, 2013

  Nu ska ni sluta upp med att bry er om det ni inte har att göra me.
  att det är kaos i förlossningsvården i Stockholm får du nog skylla på politikerna och inte på Madeleine.

  Kan ni göra något vettigare än att förfölja kungafamiljen ,
  man kan diskutera monarkin , men personangrepp och
  avundsjukt tant gnäll är inte åsikter bara elakt och bittert
  och avundsjukt.


 32. Anne Sofie skriver: 20 november, 2013

  Jeg tror, at Madeleine føder i USA, så datteren får dobbeltmedborgerskab fra fødslen, så kan hun vokse op som amerikansk overklasse-flicka i NY og være svensk kongelighed, når de er i Sverige, for hun vil vel under alle omstændigheder, som hendes mor og far, blive medlem af kongefamilien?
  Hvis hun føder i Sverige, får Kongen nok "skylden" for det, ligesom med HKH-titlen. 😉


 33. emma_h skriver: 20 november, 2013

  21_PamelaP-Missförstånd: Vad barnet får för medborgarskap kan alltså också spela en roll var Madde föder.
  Knappast… enligt Sv Medborgarskapslag och principen Jus Sanguinis får barnet Sv Medborgarskap oavsett var i världen Madeleine än föder sitt barn – därtill tillåter "våra" lagregler barnet fler än 1medborgarskap på en gång http://en.wikipedia.org/wiki/Birthright_citizenship_in_the_United_States

  FYI…Clinic is a health care facility that is primarily devoted to the care of out-patients, run by GPs – privately or publicly run & funded, often in communities – in contrast 2 – Hospitals have specialised care & treatments and specialist staff They admit inpatients for overnight stays.


 34. snickarjohn skriver: 20 november, 2013

  emma h,
  Eve heard of e.g. Mayo Clinic?
  And FYI, as you prefer to put it, a general practitioner in the US
  is not the same as a GP i GB.


 35. Teskedsgumman skriver: 20 november, 2013

  Så väldigt ointressant huruvida födseln sker i Sverige eller USA.
  De flesta utlandssvenskar brukar ju emellertid längta hem till Sverige så fort de behöver sjukvård eller annan typ av omsorg.
  Då är inte längre "gräset grönare" på andra sidan vår gräns.


 36. Fia skriver: 20 november, 2013

  *Snickarjohn

  Nu var det inte plats i tronföljden jag syftade på när jag gissade om att Madeleine o Chris kommer att avstå titlar till sina barn…..


 37. Britt PerssonKommerMadeleine skriver: 20 november, 2013

  Det vore väl mest praktiskt för prinsessans familj i Sverige om hon väljer att föda i Sverige, så slipper de att åka till USA för att gratulera och se barnet!
  Chris kan väl arbeta härifrån på sin laptop och har säkerligen råd att betala för bevakning av poliser och SÄPO, så behöver de som brukar skriva om "våra skattepengar" inte bekymra sig!


 38. Eva skriver: 20 november, 2013

  Det är intressant att läsa de olika "ligorna" bland dessa kommentarer.

  1. Snickarjohn, du är helt outstanding!
  2… Sen finns det många av er som inte är insatta och vet vad ni talar om
  3… och sist har vi gänget, med mona i spetsen, som protesterar mot allt som inte är i enlighet med sina egna simpla åsikter.


 39. Sandra skriver: 20 november, 2013

  35#

  Sant, men gäller knappast prinsessan Madeleine, eller hur? Som mångmiljonär gift med en annan mångmiljonär behöver hon nog aldrig oroa sig över sjukvården någonstans i världen…skulle tro att hon får förstklassig vård och förtur var hon än befinner sig.


 40. Pboo skriver: 20 november, 2013

  Diskussionen förts tidigare angående medborgarskap. Sverige tillåter multipla medborgarskap och det finns ingen gräns från Sveriges sida hur många medborgarskap en person får ha – däremot begränsar andra länder antalet medborgarskap. Av något skäl kallas det för "dubbla medborgarskap" – kanske för att gemena man ska tro att Sverige enbart tillåter två?! Även på officiella sidor står "dubbla", men om man går lite djupare och läser officiella dokument eller kontaktar ansvariga myndigheter osv., kan man konstatera att detta begrepp är helt missvisande o osant. Som svenska blir P Madeleines barn automatiskt svenskt – oavsett var hon föder. Föds barnet i USA blir det automatiskt amerikansk medborgare. Ev. blir det amerikansk medb. även om föds i Sv. el England, som sin far (Chris är född i England m amerikansk pappa). Ev blir det också engelsk/brittisk medborgare, som sin far. Från Sveriges sida kan det vara svenskt, amerikanskt, brittiskt mfl.


 41. Lina skriver: 21 november, 2013

  Klart hon föder i Sverige. Barnet blir väl arvtagare till tronen.


 42. Hilde skriver: 21 november, 2013

  Det må Madeleine og Chris selv få bestemme.
  Det spiller vel ingen rolle hvor denne prinsessen fødes.
  Sjansen for at hun en dag skal bli dronning er mikroskopisk så hvor hun fødes,hvor hun vokser opp og bor har ingen praktisk betydning.


 43. Vivi skriver: 21 november, 2013

  Madeleine har sikkert for længst undersøgt hvilke krav, der skal opfyldes, for at hendes barn ikke mister nogle kongelige privilegier Hun har jo været i god tid og tidligt ude med alt andet vedrørende den ventede baby.
  Og mht. at undgå opmærksomhed omkring fødslen, så har hun vel aldrig fået mere end efter hun "flygtede" til NY for at slippe for den? "Den mediesky prinsesse" kan hun i hvert fald ikke længere sælges som! 😉
  Og det har vist også været en falsk salgsdeklaration, hun giver jo selv det modsatte indtryk!


 44. realist skriver: 21 november, 2013

  kom ihåg att "högste chefen" cg har sagt att madde föder på Island


 45. ATL skriver: 24 november, 2013

  #44 Kungen har en harlig sense of humor. Too bad most of you do not understand it. Open your minds, there is a world outside of your little town/city. "Iceland", perfect answer to dumb questions.


 46. Linnea skriver: 27 november, 2013

  Den unga kvinnan bär ett barn under sitt hjärta! Så förunderligt och unikt för alla väntande föräldrar! En kvinna under omständigheter är så vacket och så hoppfullt att se.Hon är jordens medelpunkt.Kan aldrig sluta fascineras över fostrets utveckling i moderlivet.Inget går upp mot detta mysterium av tillkomst och födelse.Hoppas allt går väl! Tänker ofta på det växande livet..Ska bli så roligt få se flickan.
  Vad titeln blir inte så viktigt för mig som att Madeleine får bli mor.
  Den lilla är det stora!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar