Kommer Madeleine på kungens fest?

prinsessan madeleine missar kungens middag
Det är ytterst oklart när prinsessan Madeleine kommer hem till Sverige nästa gång. Nu är det dock en kunglig fest som står för dörren och många håller tummarna för att Florida-sessan kommer hem tills dess.
Annons

Prinsessan Madeleine har lyst med sin frånvaro den senaste tiden. Efter inbrottet i Florida-villan, under hösten, har hon koncentrat sig på att skapa en ny, trygg, tillvaro i familjens nya hus. Arbetet med Childhood pågår som vanligt men sådana möten syns inte alltid i hovets officiella kalender. Nu är det dock en kunglig fest som står för dörren här hemma i Sverige. Och många undrar om vi får se Madeleine på slottet.

Annons

Annons

Festen i fråga infaller den 30 april. Det är pappa kungen som fyller 74 år och som vanligt firas han på Yttre Borggården. De enda personerna som är inskrivna i kalendern, under den dagen, är kungen och drottningen men kronprinsessfamiljen och prinsparet är alltid på plats. Madeleine och barnen har varit med tidigare år men inför den kommande födelsedagen är det alltså oklart.

Efter det offentliga firandet fortsätter kungafamiljens festen privat, hemma på Drottningholm.

prinsessan leonore kungens födelsedag
Madeleine tog med sig Leonore till Yttre Borggården år 2015. Nu hoppas vi att få se dem i år igen men hovet ger inga tydliga besked.

Vi ställer frågan om Madeleines närvaro till hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Det har jag ingen information om. Vi får återkomma om det, säger hon.

Annons

Prinsessan Madeleines nya hus i Florida

Häromveckan kom nya detaljer om Madeleines och Chris nya hus i Florida. Det har uppmätts till 600 kvadratmeter rymmer sex sovrum, åtta badrum, pool – och en separat barnflygel. På sajten Realtor.com kan man läsa att huset såldes för ungefär 29,8 miljoner kronor. Där står det också det exakta datumet då Madeleine och maken Chris O’Neill slog till och köpte villan: 17 december. Huset hann bara ligga ut på marknaden i 95 dagar innan försäljningen blev av.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

25 kommentarer till “Kommer Madeleine på kungens fest?”

 1. Minna skriver: 2 mars, 2020

  Det är för hemlighet.


 2. Minna skriver: 2 mars, 2020

  Ehkä tulee ehkä ei.Voi hyvänen aika eikö teillä parempia asioita huolehdittavina??


  1. Demba skriver: 2 mars, 2020

   Minna. Du borde skriva på svenska om du vill att andra här ska förstå vad du vill framföra.
   Jag förstår men de flesta troligen inte.


  2. Saras skriver: 5 mars, 2020

   Minna. Tosi.


 3. John Andersson skriver: 3 mars, 2020

  Madeleine har lämnat kungahuset. Då väljer hon att inte komma hem till födelsedagar Nobel och INTE ens till Min stora dag har hon närvarat vid de senaste åren. Hon har alltid gjort lite som hon vill.


  1. Desirée skriver: 3 mars, 2020

   Nej, det har hon inte! Det är hennes barn som kungen har bestämt (med rätta) att de inte längre ska tillhöra Det Kungliga Huset , alltså inte vara kungliga högheter längre. Madeleine, ingen ändring men hon arbetar med en kunglig stiftelse godkänd av regeringen och det är gott nog. Tänk på att hon har varit barnledig långa perioder de senaste åren precis som storasyster var när hon hade bebisar/små barn.


 4. Dorte skriver: 3 mars, 2020

  Allt om Madeleine kører i to spår:
  1) Dem, som tyckar att hon skall være mera hemma i Sverige och arbeta mera
  2) Dem, som siger att man skall lämna henne i frid och leva sitt liv – men:

  Hvorfor diskuterer ingen, hvilken rolle og hvilke funktioner, som man med rette kan forvente, at hun udfylder som prinsesse av Sverige – og med i arveføljen?


  1. charlotte skriver: 3 mars, 2020

   Dorthe,
   Det finns ingen riktig diskussion om Madeleines arbetsuppgifter. Hon ursäktas alltid för att hon fick “3 barn på en gång”. Det finns ingen rättvisa i sådan behandling då alla andra i familjen får löpa gatlopp här på sajten. Tillhör Madeleine Kungafamiljen eller? Man undrar faktiskt. Hon kanske är en kändis bara.


 5. Fluff skriver: 3 mars, 2020

  Varför ska Sverige ta kostnaden för att flyga hem henne till en tillställning som är meningslös för samtliga svenskar utanför den berörda familjen?


  1. konsttanten skriver: 3 mars, 2020

   Fluff: Instämmer helt!
   Hon bor i USA, har nyss flyttat, och har tre små barn, samt en man som säkert jobbar mer än 38 tim/veckan.
   Låt henne ha ca 8-10 år, sedan kan vi se an.


 6. pa skriver: 3 mars, 2020

  nej det får inte diskuteras i sverige..alla hoppas väl hon ska komma hem för gott en dag😊


 7. Gilla skriver: 3 mars, 2020

  Vi får vänt och se om P Madeleine kommer. Annars brukar det vara till nationaldagen som hon dyker upp.


 8. Minna skriver: 3 mars, 2020

  Margaretha har ett lätt jobb.Kan kommentera ingenting,allt är hemlig


 9. PernillaA skriver: 3 mars, 2020

  mycket bra fråga Fluff


 10. Sanna skriver: 3 mars, 2020

  Florida-sessan…det låter som ngt från en tonårsblogg…skärpning SD!


 11. Fundering skriver: 4 mars, 2020

  Den svenska kungafamiljen borde skärpa sig och sluta upp med alla hemligheter. Bjud in finansiärerna, dvs. svenska skattebetalare, till de olika hemmen medans de bor där och inte efter flytt. Det är ju inte klokt att Victoria och Daniel inte åtminstone visar upp sitt hem på Haga. Madeleines hem är nog bara en “luftslott”. Den ende jag skulle kunna tänka mig kommer att bjuda in oss är Carl Philip och hans familj.


  1. Regina Lindholm skriver: 4 mars, 2020

   Jag kommer aldrig att förstå kraven på att kungafamiljen ska vara vars och ens ägodel. Att man ska få snoka i deras hem, i deras äktenskap, i deras ekonom, i deras släkt osv. Varje människa har rätt till sin privata sfär, även kungligheterna. Och skippa snacket om att de är Sveriges största bidragstagare! En stat bör ha ett statsskick och det kostar.


 12. Minna skriver: 4 mars, 2020

  Konstanntten.Vet du verkligen att Chris jobbar 38 timmar i veckan.Tror inte


 13. Monarkist skriver: 4 mars, 2020

  Victoria och Daniel har genom åren haft flera kvällsträffar med personer som föreläser och diskuterar med kronprinsessparet runt olika spörsmål. Vi har sett Haga flera gånger, i olika sammanhang. Det officiella Haga. Det privata Haga bör få vara parets och deras barns privata sfär. Något måste se få ha, som är deras alldeles egna.


  1. Desirée skriver: 4 mars, 2020

   De har sina privata hus; Solliden, Storlien m.fl. så Haga som ägs av staten/oss borde visas mer av, inte bara de 4 rum plus hall som visats hittills och Victoria sa ju i tv-programmet om Haga att större delen är officiell. Jag tycker gott vi kan få se mer, åtminstone på bilder. Hur många rum är officiella? Det officiella köket kunde de väl visa också.


 14. ananas skriver: 4 mars, 2020

  konsttanten och Minna
  En av mina söner är finansman och jobbar minst 70 timmar/vecka. Obs minst!


  1. josefin skriver: 4 mars, 2020

   ananas, dà hoppas jag din son älskar sitt arbete och att han inte bara är dàligt organiserad sà att allt han gör tar làng tid.


  2. charlotte skriver: 4 mars, 2020

   josefin,
   En av de barnsligaste kommentarer jag sett. En finansman av rang jobbar säkert minst 70 tim/vecka. Det gör även personer i exportindustrin. Som jag sagt förut: kaffemostrarnas tid är förbi och man måste arbeta hårt för att detta land inte ska kantra helt.


 15. Daga skriver: 6 mars, 2020

  Finansman…..det är inget yrke…..det är ett sätt att leva.Det liksom att vara lantbrukare.70 timmar per vecka det är väl inget nej arbeta 70 timmar per dygn det är att slita hårt!! Hör nu det alla kaffemostrar som dricker på fatet!Mvh Daga.


 16. Aveline skriver: 10 mars, 2020

  Regina Lindholm,
  “Skippa snacket om att de är Sveriges största bidragstagare”. Hur tänker du där? Varför förneka du det? Flera miljoner av våra skattepengar finansierar deras lyxliv. Punkt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar