Kommer Madeleine på kungens fest?

prinsessan madeleine missar kungens middag

Det är ytterst oklart när prinsessan Madeleine kommer hem till Sverige nästa gång. Nu är det dock en kunglig fest som står för dörren och många håller tummarna för att Florida-sessan kommer hem tills dess.

Prinsessan Madeleine har lyst med sin frånvaro den senaste tiden. Efter inbrottet i Florida-villan, under hösten, har hon koncentrat sig på att skapa en ny, trygg, tillvaro i familjens nya hus. Arbetet med Childhood pågår som vanligt men sådana möten syns inte alltid i hovets officiella kalender. Nu är det dock en kunglig fest som står för dörren här hemma i Sverige. Och många undrar om vi får se Madeleine på slottet.

Festen i fråga infaller den 30 april. Det är pappa kungen som fyller 74 år och som vanligt firas han på Yttre Borggården. De enda personerna som är inskrivna i kalendern, under den dagen, är kungen och drottningen men kronprinsessfamiljen och prinsparet är alltid på plats. Madeleine och barnen har varit med tidigare år men inför den kommande födelsedagen är det alltså oklart.

Efter det offentliga firandet fortsätter kungafamiljens festen privat, hemma på Drottningholm.

prinsessan leonore kungens födelsedag

Madeleine tog med sig Leonore till Yttre Borggården år 2015. Nu hoppas vi att få se dem i år igen men hovet ger inga tydliga besked.

Vi ställer frågan om Madeleines närvaro till hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Det har jag ingen information om. Vi får återkomma om det, säger hon.

Prinsessan Madeleines nya hus i Florida

Häromveckan kom nya detaljer om Madeleines och Chris nya hus i Florida. Det har uppmätts till 600 kvadratmeter rymmer sex sovrum, åtta badrum, pool – och en separat barnflygel. På sajten Realtor.com kan man läsa att huset såldes för ungefär 29,8 miljoner kronor. Där står det också det exakta datumet då Madeleine och maken Chris O’Neill slog till och köpte villan: 17 december. Huset hann bara ligga ut på marknaden i 95 dagar innan försäljningen blev av.

Foto: TT