Kommer Mette-Marit behöva rullstol i framtiden?

Kronprinsessan Mette-Marit baktalas i tysk press.

Kronprinsessan Mette-Marit baktalas i tysk press.

Tyska tidningar har nu börjat spekulera i hur sjuk kronprinsessan Mette-Marit är egentligen. Frau mit Herz menar att hon kan komma behöva en rullstol i framtiden.

Kronprinsessan Mette-Marit blev förra veckan sjukskriven för sin nackskada. Hon måste därför tacka nej till resan över till OS i Vancouver och i stället vila upp sig i hemmet i tre veckor framöver. Detta har nu skapat stora rubriker i bland annat den tyska tidningen Frau Mit Herz.

Här är den tyska tidningen som skriver om Mette-Marit.

Här är den tyska tidningen som skriver om Mette-Marit.

Där påstår man att den norska kronprinsessan kan komma att behöva rullstol i framtiden.

Nättidningen SeHer.no uppmärksammar artiklarna med stor bestörtning och menar att det inte är precis ovanligt att tyska tidningar skapar osanna historier i jakten på lösnummerköpare. För visserligen är hon sjuk, men inte så dålig…

De norska tidningarna däremot uppmärksammar istället det faktum att Mette-Marit är på väg att bli TV-stjärna. Hon ska nämligen medverka i en dokumentär från NRK som ska bevaka kronprinsessan och följa hennes arbete och liv under en tid. Det hela ska bli till ett jubileumsprogram inför kronprinsparets bröllopsdag i augusti nästa år.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella