Kommer prins Felix av Luxemburg att göra "en prinsessan Madeleine"?

Felix-baby

Babyyran är stor i lilla Luxemburg och det sägs att prins Felix och Claire redan skickat ut “Save the Date” till dopet.

Prins Felix är en av de allra stoltaste kungligheterna i Europa just nu. För ett år sedan fick han sin hustru Claire, och nu är han pappa för första gången till nyfödda dottern, prinsessan Amalia.

Felix-amalia
Felix-2

Här ser vi de lyckliga föräldrarna, prins Felix och prinsessan Claire av Luxemburg, som stolta visar upp dottern Amalia för världen.

Föddes i juni

Vi har ju tidigare rapporterat om att paret fick en dotter den 15 juni 2014 som ska heta Amalia, Gabriela, Maria Teresa. Hon föddes i Luxemburg.

Dop i Luxemburg

Hon vägde 2,950 kg och var 50 cm vid födseln. Felix och Claire bor  på vackra Chateau-les-Croste i södra Frankrike, men kommer troligtvis att döpa sin dotter i Luxemburg.

Luxemburg-5

Sommaren går fort och de kungliga släktingarna har ett fullspäckat schema. Därför skickas inbjudningarna till dopet ut i god tid.

Claire baby prinsessan Amalia

Prins Felix av Luxemburg och hans hustru prinsessan Claire gör kanske en “Madeleine och Chris”, som ju såg till att döpa sin dotter på “lyckodatumet”.

madeleine-chris-leonore-hov

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill gick till historien när de döpte sin dotter prinsessan Leonore exakt på bröllopsdagen. Den 8 juni 2013 var det bröllop i Slottskyrkan på Stockholms slott. Ett år därpå, den 8 juni 2014, döptes prinsessan Leonore i Drottningholms slottskyrka.

felix-claire-ste

Prins Felix gifte sig med sin flickvän Claire Lademacher från Tyskland i september förra året. Lika snabbt – från bröllop till barn – har det inte gått för prins Felix äldre bror och svägerska.

ste_guillaume-stephanie

Prins Guillaume och prinsessan Stephanie blev äkta makar i Luxemburg oktober 2012. Förhoppningsvis blir de föräldrar snart också!

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Hovet i Luxemburg