Kommer prinsessan Madeleine flytta hem till Sverige?

Kommer prinsessan Madeleine flytta hem till Sverige?
Prinsessan Madeleine har snart befunnit sig i USA i 10 års tid. Många undrar om hon någonsin kommer att flytta hem till Sverige igen. Så här svarar hovet när frågan kommer på tal.
Annons

Prinsessan Madeleine lämnade Sverige, efter uppbrottet från Jonas Bergström, år 2010. Och sedan dess har hon aldrig riktigt flyttat hem. Åtminstone inte i några längre perioder. Många svenskar undrar förstås om vi prinsessan kommer att flytta hem till Sverige, någonsin.

Annons

Både hovet och Chris O’Neill har, vid flera tillfällen, tydliggjort att Chris har lättast att sköta sitt arbete från USA. Hade prinsessfamiljen bott i Stockholm hade det blivit alldeles för många jobbresor för hans del.

Madeleines och Chris hus i Florida

Nu har Madeleine och Chris dessutom köpt en lyxvilla i området Pinecrest i Florida. Tidigare hyrde de ett hus men nu har de alltså gjort uppehället mer permanent och står som ägare till ett hus på 600 kvadratmeter med sex sovrum, åtta badrum, pool – och en separat barnflygel.

Annons
prinsessan madeleine chris o
Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill trivs i Florida. Men kommer de att flytta hem till Sverige någongång?

När familjen flyttade till Miami, för snart två år sedan, trodde många att de bara skulle stanna i USA i några år. Och anledningen var prinsessan Leonore. År 2018 var Madeleines barn fortfarande kungliga högheter (kungen tog bort de titlarna i höstas) och för att behålla sina titlar behövde de gå i svensk skola från sex års ålder.

– Hon ska uppfostras från ungefär sex års ålder och ha hela sin skolgång i Sverige. Hon ska bli svensk, tala svenska felfritt och ta en svensk studentexamen, sa den dåvarande riksmarskalken Svante Lindqvist när prinsessan föddes.

Prinsessan Leonores skolgång

Leonore fyllde sex år den 20 februari och eftersom hon inte är en kunglig höghet längre är läget annorlunda i dag. Nu är det helt upp till Madeleine och Chris om de vill sätta sin dotter i en svensk skola eller inte.

Annons

Men det faktum att Madeleine har sin familj och sina närmsta vänner i Stockholm har förstås inte ändrats. Hon älskar Sverige och somrarna på Solliden är heliga. Däremot är hon glad över att kunna jobba med Childhood på amerikansk mark, lite utanför det kungliga strålkastarljuset.

Madeleine längtar till Sverige ibland

När Madeleine och Chris bodde i London för några år påpekade prinsessan att den bostadssituationen inte var för alltid.

– Jag tror inte att vi är här för all framtid. London är något vi njuter av just nu och det är mycket möjligt att vi flyttar hem sen så småningom, sa hon i en intervju med Expressen då.

Efter flytten till Florida har Madeleine inte kommit med några sådana uttalanden. Både hon och hovet påpekar ständigt att familjen trivs väldigt bra i Miami. Det finns ingen “tidsbegränsning” har hovets informationschef Margareta Thorgren svarat när journalister har frågat hur länge familjen kommer att stanna i USA.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Kommer prinsessan Madeleine flytta hem till Sverige?”

 1. Anna skriver: 15 mars, 2020

  Hon kommer aldrig flytta hem!


  1. Anna skriver: 16 mars, 2020

   Anna
   Prinsessan bor redan hemma. Hemma med sin familj – i USA.


 2. Bror skriver: 15 mars, 2020

  Hög tid att tala klarspråk om den bortskämda prinsessan och alla hennes göranden och låtanden.
  1. Framställandet av Madeleine som “offret” vid den uppslagna förlovningen är fel. De sista åren av Jonas och Madeleines förhållande var ett enda hattande mellan att slå upp och att pausa. Förlovningen på Capri var så här långt något de ännu inte provat på. Så varför inte…kan ju vara kul!
  2. Den bortskämda prinsessans krav på sin pojkvän visade på mycket liten förståelse för vad hans utbildning och blivande yrke krävde av tid och engagemang.
  3. Chris är en för prinsessan väl passande make. Inga större ambitioner inför något annat än att njuta livets goda med benäget bistånd från generösa medlemmar av familjen.
  4. Man behöver inte ha fördjupat sig i Montesquieus klimatlära för att förstå, varför båda föredrar det behagligt lata klimatet i Florida framför det bistra svenska.


  1. charlotte skriver: 16 mars, 2020

   Bror,
   Det är ju bra att något verklighetstillvänt äntligen kommer fram på denna sida. Allt som du skriver är ju sant.


  2. Regina Lindholm skriver: 16 mars, 2020

   Bror, varifrån kommer ditt s.k. klarspråk? Är det från dina fantasier eller är det din penna som har ett trängande behov att löpa, oberoende av ämne och fakta, för att fylla ett behov av att se sin signatur i tryck?


  3. konsttanten skriver: 17 mars, 2020

   Bror: Det är den bilden jag kommer ihåg också, men har inte kommenterat det. Jonas har nu en fru som jobbar, och vet vad arbetslivet och vardag är.


 3. Ulla Lundell skriver: 15 mars, 2020

  Jag tror att prinsessan Madeleine och hennes familj aldrig kommer att flytta till Sverige permanent. Affärer kan man sköta om vart man bor i världen, det finns smarta uppfinningar som mobiltelefoner, internet,datamaskiner olika sociala medier.
  Så det kan inte vara något större hinder att bo i Stockholm och göra affärer om det skulle bli en flytt.

  Ulla


 4. ellinor blomquist skriver: 16 mars, 2020

  Bror-det är mycket oförskämt det du skriver om Madeleine!
  Har du någon som helst fakta kring dina påståenden?
  Är Madeleine mer bortskämd än sina syskon med respektive?
  Har Jonas sagt något om anledning til bruten förlovning?
  Vilken grund har du för att påstå att Madeleine ej har förståelse för utbildning etc? Madeleine har själv en akademeisk examen samt ett arbete-så jag tror nog M har förståelse för både och.
  Vad vet du om Chris arbete?


  1. charlotte skriver: 16 mars, 2020

   elinor blomqvist,
   Det du skriver är mycket naivt. Bror skriver sanningen om både Jonas och Madeleines relation och om herr O´Neill. Deras dyra liv bekostas av släkten på bägge sidor.


 5. ma skriver: 16 mars, 2020

  nej jag tror värmen i Florida lockar mer…tyvärr..


 6. ma skriver: 16 mars, 2020

  håller med Bror…


 7. PernillaA skriver: 16 mars, 2020

  Bror , du berikar min dag


 8. Bea skriver: 16 mars, 2020

  Bror,
  Att Madeleine visade ”mycket lite förståelse” för en otrogen pojkvän det tycker jag personligen var alldeles utmärkt.
  Vem vill ha en sådan krake. Det är inte mycket trygghet att hålla i handen när stormarna viner och åskan den går.
  Som tur var så ville ödet någonting helt annat.
  En till synes stabil och härlig person att luta sig emot dök upp och rensade banan totalt. Och snygg är han dessutom. Bra jobbat Mr O’Neill.


  1. Leo skriver: 16 mars, 2020

   Bea, du berikar min dag.


 9. Grethe skriver: 16 mars, 2020

  Basert på hva Chris har sagt om saken vil aldri Madeleine flytte hjem så lenge de er gift.


 10. ma skriver: 16 mars, 2020

  Om deras ekonomi vet ingen, mera än att alla kungabarnens förmögenhet har presenterats av hovet. Vad hennes make tjänar vet ingen. Men ett vet vi, han kommer från ett ekonomiskt oberoende hem. Övrigt är spekulationer från svenskar där mellanmjölken är rådande.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar