Kommer prinsessan Madeleine flytta hem till Sverige?

Kommer prinsessan Madeleine flytta hem till Sverige?

Prinsessan Madeleine har snart befunnit sig i USA i 10 års tid. Många undrar om hon någonsin kommer att flytta hem till Sverige igen. Så här svarar hovet när frågan kommer på tal.

Prinsessan Madeleine lämnade Sverige, efter uppbrottet från Jonas Bergström, år 2010. Och sedan dess har hon aldrig riktigt flyttat hem. Åtminstone inte i några längre perioder. Många svenskar undrar förstås om vi prinsessan kommer att flytta hem till Sverige, någonsin.

Både hovet och Chris O’Neill har, vid flera tillfällen, tydliggjort att Chris har lättast att sköta sitt arbete från USA. Hade prinsessfamiljen bott i Stockholm hade det blivit alldeles för många jobbresor för hans del.

Madeleines och Chris hus i Florida

Nu har Madeleine och Chris dessutom köpt en lyxvilla i området Pinecrest i Florida. Tidigare hyrde de ett hus men nu har de alltså gjort uppehället mer permanent och står som ägare till ett hus på 600 kvadratmeter med sex sovrum, åtta badrum, pool – och en separat barnflygel.

prinsessan madeleine chris o'neill

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill trivs i Florida. Men kommer de att flytta hem till Sverige någongång?

När familjen flyttade till Miami, för snart två år sedan, trodde många att de bara skulle stanna i USA i några år. Och anledningen var prinsessan Leonore. År 2018 var Madeleines barn fortfarande kungliga högheter (kungen tog bort de titlarna i höstas) och för att behålla sina titlar behövde de gå i svensk skola från sex års ålder.

– Hon ska uppfostras från ungefär sex års ålder och ha hela sin skolgång i Sverige. Hon ska bli svensk, tala svenska felfritt och ta en svensk studentexamen, sa den dåvarande riksmarskalken Svante Lindqvist när prinsessan föddes.

Prinsessan Leonores skolgång

Leonore fyllde sex år den 20 februari och eftersom hon inte är en kunglig höghet längre är läget annorlunda i dag. Nu är det helt upp till Madeleine och Chris om de vill sätta sin dotter i en svensk skola eller inte.

Men det faktum att Madeleine har sin familj och sina närmsta vänner i Stockholm har förstås inte ändrats. Hon älskar Sverige och somrarna på Solliden är heliga. Däremot är hon glad över att kunna jobba med Childhood på amerikansk mark, lite utanför det kungliga strålkastarljuset.

Madeleine längtar till Sverige ibland

När Madeleine och Chris bodde i London för några år påpekade prinsessan att den bostadssituationen inte var för alltid.

– Jag tror inte att vi är här för all framtid. London är något vi njuter av just nu och det är mycket möjligt att vi flyttar hem sen så småningom, sa hon i en intervju med Expressen då.

Efter flytten till Florida har Madeleine inte kommit med några sådana uttalanden. Både hon och hovet påpekar ständigt att familjen trivs väldigt bra i Miami. Det finns ingen “tidsbegränsning” har hovets informationschef Margareta Thorgren svarat när journalister har frågat hur länge familjen kommer att stanna i USA.

Foto: TT